Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Novák Katalin: A demográfiai jégkorszakot csak családpárti szemlélettel lehet leküzdeni

A köztársasági elnök jelezte, hogy a gyermekvállalás menti meg a világot.

2023. 09. 27. 8:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A gyermekvállalás menti meg a világot – fogalmazott Novák Katalin köztársasági elnök amerikai egyetemistáknak. Mint az államfő jelezte, amerikai útja utolsó állomásaként Utahba érkezett, ahol a Salt Lake City melletti Brigham Young University hallgatóinak tartott előadást. 

– Fő üzenetem a minap, Elon Muskkal folytatott beszélgetésünk mottója volt

– ismertette.

Mint jelezte, arra bátorította a fiatalokat, hogy ne féljenek családot alapítani, ne féljenek a karrier mellett a családi életet is választani.

– A demográfiai jégkorszakot csak családpárti szemlélettel és intézkedésekkel lehet leküzdeni. Olyanokkal, amelyeket Magyarország is hozott, és amelyek iránt Utah államban is nagy az érdeklődés – tette hozzá.

Ahogy arról lapunk beszámolt, Elon Musk amerikai–dél-afrikai milliárdos, a Tesla autógyár és a SpaceX űripari vállalkozás tulajdonosa a Tesla központjában látta vendégül Novák Katalint. „Magyarországon kívül is egyre többen látják, hogy a Nyugaton beköszöntött demográfiai jégkorszak az általunk megismert világ végével fenyeget. Hazánk elsőként helyezte a családpártiságot a demográfiai küzdelem középpontjába” – írta a közösségi oldalán Novák Katalin.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.