Valótlan információk is keringenek az esztergomi öngyilkos robbantóról

Még tisztázatlan, hogy miért körözték a bűnözőt, aki Esztergomban magára és a rendőrökre robbantotta a házát. Az öngyilkos rendőrgyilkos és egy TEK-es kommandós meghalt, tizenegyen megsérültek.

2023. 09. 21. 9:16
null
Esztergom, 2023. szeptember 20. Rendõrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendõr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegetõ - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig mindössze annyit tudhatott meg hitelt érdemlően a közvélemény az esztergomi robbantásról, hogy szeptember 20-án 19 óra körül egy körözött bűnöző gázrobbanást előidézve megölt egy TEK-es kommandóst, több rendőr, valamint tűzoltó is megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az öngyilkos rendőrgyilkos bűnöző maga is meghalt a detonációban.

Megsemmisült az öngyilkos rendőrgyilkos háza a detonációban (Fotó: Origó)

Azok a sajtóinformációk, miszerint a férfi eladósodott, adósságai fejében elvették az autóját, nem igazolódtak be. Mint ahogy az sem, hogy a férfi, haragudva a rendőrökre és az ügyészekre, csapdába csalta volna őket. Az ügyészi vonal eleve valótlan, hiszen zavart elméjű fenyegetőző megfékezése során ügyészek soha nincsenek jelen, nem feladatuk. A nyomozó ügyészek munkája a robbantás után kezdődött, és jelenleg is tart.

 

Az elhunyt rendőrgyilkos zavart elméjére vonatkozó információk azonban valósak. Tegnap már délelőtt üvöltözött és fenyegetőzött háza felrobbantásával, hogy miért, az talány. Valótlan információ az is, hogy az áramszolgáltató éppen ki akarta kapcsolni az áramot a rendezetlen számlák miatt, ezért kezdett el fenyegetőzni.

Mint utólag kiderült, napközben fellocsolta a ház szobáit benzinnel.

A zavart elméjű fenyegetőző emberek megfékezése a terrorelhárítási Központ (TEK) felszámoló egységeinek a feladata. Tegnap is őket riasztották. Megérkezésük után a túsztárgyaló pszichológusuk négy és fél órán keresztül győzködte a zavart férfit, hogy jöjjön ki, és hagyjon fel a fenyegetéssel. Eközben a kommandós egység tagjai elfoglalták a pozíciójukat a férfi elfogásához. Abban a pillanatban, amikor megindultak, a bűnöző meggyújtotta a benzint, az égés pedig berobbantotta a gázt, ami az időközben megnyitott gázpalackokból ömlött ki.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a felszámoló egység valamennyi tagja megsérült a házat is leromboló detonációban. A sérültek között van a túsztárgyaló is. A robbantóhoz legközelebb lévő TEK-es elvesztette életét.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfit miért körözték.

Az elsődleges parancsnoki vizsgálat megállapítása szerint rendőrszakmai hiba nem történt. A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben. További tájékoztatásra legkorábban pénteken számíthatunk.

Borítókép: Rendőrkordon a robbantás utcájában (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.