Potápi Árpád: Minden pályázó iskolai csoport részt vehet a Határtalanul programban

Tekintettel a program nemzetpolitikai szempontból kiemelt jelentőségére, a támogatottak körét bővítik, így valamennyi iskolai csoport, amely érvényes pályázatot nyújtott be a májusban közzétett felhívásra, támogatást kap, és megvalósíthatja tervezett kirándulását.

Forrás: MTI2023. 09. 15. 16:43
POTÁPI Árpád János
Budapest, 2023. szeptember 11. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára a Határtalanul programról tartott sajtótájékoztatóján a Gyermekek Háza Általános Iskola és Középiskolában 2023. szeptember 11-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti összetartozás és a magyar–magyar kapcsolatok erősítését szolgáló Határtalanul program céljaira és kiemelt jelentőségére tekintettel bővítik a program idei nyerteseinek körét – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Potápi Árpád János azt mondta: az idei tanévben valamennyi iskolai csoport, amely érvényes pályázatot nyújtott be, részt vehet a programban, és megvalósíthatja tervezett külhoni kirándulásait.

A 2011-ben indított Határtalanul program célja, hogy a magyar közoktatásban tanuló minden diák tanulmányai során legalább egyszer eljusson egy-egy határon túli területre a magyar kormány támogatásával. A program indulása óta már több mint félmillió magyarországi iskolás kapott lehetőséget erre – emlékeztetett az államtitkár. 

A programban idén 1500 érvényes pályázat érkezett, amelyek közül első körben 997 pályázat részesült támogatásban.

– fűzte hozzá az államtitkár. Rámutatott: a bővítésnek köszönhetően az idei tanévben több mint 47 ezer magyarországi iskolás utazhat a határon túlra a magyar kormány által támogatott osztálykiránduláson. 

A Határtalanul program kiemelt szerepet játszik a gyerekek magyarságtudatának erősítésében és a külhoni magyarságot érintő ismereteik bővítésében, így a program támogatása, erősítése a jövőben is fontos nemzetpolitikai feladat marad – mondta Potápi Árpád.

Borítókép: Potápi Árpád (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.