Rambó, a háborús veterán a védnöke a BRFK állatvédelmi hetének

Rendhagyó állatvédelmi hetet rendez a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Rambó, a háborús veterán a védnöke a rendezvénynek.

2023. 09. 29. 14:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnmegelőzési osztálya idén rendhagyó programsorozatot indít Rambó, a háborús veterán védnökségével, melynek első állomása szeptember 30-án lesz a belvárosban, az Erzsébet téren.

A rendezvény logója Rambóval. Forrás: BRFK

Az Igazságügyi Minisztérium felkérésére vesznek részt  a nyitórendezvényen a BRFK munkatársai, ahol országos és helyi kezdeményezésű prevenciós állatvédelmi programokat, játékokat, projekteket mutatnak be.

A tematikus hét célja, hogy a gyermekek megismerjék az állatok védelmének fontosságát. A programokban részt vevő gyerekek szociális képességeire és érzelmi életük fejlődésére pozitív hatással van a tevőleges, közvetlen tapasztalatszerzéssel megvalósuló állatvédelem. Az állatok szeretetén keresztül empátiát, toleranciát tanulhatnak. A programokon a gyerekek sokoldalúan, közvetlen módon juthatnak a megfelelő tudáshoz, tapasztalathoz.

A programsorozat ikonikus alakja a BRFK örökbefogadott háborús veterán kutyája, Rambó lesz. Rambó az ukrán harcmezőn szolgált, súlyosan megsebesítette egy akna, a robbanás letépte az egyik fülét. A Németjuhász Fajtamentő Egyesület mentette ki és hozta Magyarországra. A BRFK örökbe fogadta.

A szerkesztett Rambó-logót a kommunikációs tevékenység során, illetve ajándék kitűzők készítése alkalmával használják.

 

A BRFK podcastje az állatvédelemről

Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztossal – rendhagyó módon – ezúttal a Budapesti Zsaruk podcast szerkesztője, Nothof Ingrid rendőr őrnagy beszélget.

Borítókép: Rambo Desko Gyula alezredessel (Forrás: BRFK)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.