Rengeteg lecsó készült a dunaalmási fesztiválon + videó

Összesen 32 fajta lecsó készült idén az Őszi Ízek Fesztiválon. De almás süteményeket és a helyi pálinkákat is zsűrizték Dunaalmáson.

Forrás: KEMMA.HU2023. 09. 12. 20:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az biztos, hogy senki sem maradt éhesen az idei dunaalmási Őszi Ízek Fesztiválon, hiszen összesen 32 fajta lecsót készítettek a főzőverseny résztvevői. Tíz bográcsban a hagyományos összeállításban rotyogott az ínycsiklandozó étel. Huszonketten azonban a különleges lecsó kategóriában neveztek: a legtöbben tojással és kolbásszal turbózták fel a nyári egytálételt. Szabó Takács Edit, az esemény szervezője elmondta, hogy a hagyományosok versenyén a legfinomabb lecsót a nyugdíjas egyesület főzte, de nem sokkal maradtak le a Csokonai iskola 8. osztályos végzősei, akik második helyen végeztek. A különleges lecsók közül pedig a Kertgondnok csapat sütőtökben tálalt finomsága varázsolta el a három tagú zsűrit.

Az elkészült finomságokból pedig mindenki kaphatott kostolót, illetve az önkormányzat főzött száz főre közösségi lecsót. Bár utóbbival a készítők nem indultak a főzőversenyen, igazán finomra sikeredett, hamar ki is örült a kondér.

Természetesen idén is megtartották az almás sütemények versenyét, ahol 16 különböző fajta almás édességet neveztek be. A legfinomabbnak a Garden party csapat garden pitéje lett, a különdíjat pedig Pogrányi Ákos mindenmentes almás csodája zsebelhette be.

De a hagyományos pálinkaverseny sem maradhatott el: 25 különböző fajta párlat közül választották ki a legfinomabbat, amit meglepő módon egy hölgy készített: Terenyei Nóra 2022-es cserszegi fűszeres pálinkája érdemelte ki az első helyet.

A fesztiválon programokból sem volt hiány: a gyerekeket légvár, kézműves foglalkozások, arcfestés várta, buborékparty és Micimackó várta. De fellépett többek között a Kadarka Társulat, a Vadvirág Dalkör és Tóth Reni is.

Az Animal Cannibals koncertjére pedig megtelt a rendezvénysátor.

Az eseményen részt vett Borsó Tibor, a vármegyei közgyűlés alelnöke, illetve Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő is, akik köszöntötték a résztvevőket, illetve segédkeztek a főzőverseny győzteseinek is átadni a díjakat. Továbbá az alelnök átadta Makay Tibor polgármesternek a Vármegyejáró sorozatban készített települési imázsfilmet, amelyet a helyszínen le is vetítettek a résztvevőknek – számolt be róla a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál, a Kemma.

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat megyei identitás programja keretében jött létre. Dunaalmás imázsfilmje megtekinthető itt.

Borítókép forrása: Kemma.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.