Semjén Zsolt tíz perc alatt összerakná Ukrajna kisebbségi törvényét + videó

A miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy Magyarország nem ad ki hadköteles ukrán menekülteket.

Forrás: Hír TV2023. 09. 15. 11:29
SEMJÉN Zsolt
Tusnádfürdõ, 2023. július 21. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) Hogyan mûködött a közélet a rendszerváltozás idején? címû pódiumbeszélgetésén az erdélyi Tusnádfürdõn 2023. július 19-án. MTI/Veres Nándor Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrajnai magyar kisebbséget érintő nyelvtörvény is szóba került a Hír TV Napi aktuális című műsorában, ahol Semjén Zsolt volt a vendég. – A magyarság először alkotott államot Kárpátalján, éppen ezért megilleti az, hogy őshonos kisebbségnek minősüljön és használhassa az anyanyelvét – jelentette ki a műsorban Semjén Zsolt. 

A miniszterelnök-helyettes a műsorban még a segítségét is felajánlotta Ukrajnának abban, hogy egy olyan törvényt készítsenek el, ami a nemzetközi jogrendnek is megfelel

 

– Az ukránok, ha akarják, nagyon szívesen segítek nekik, tíz perc alatt megírom azt a törvénymódosítást, ami teljesen összhangban van az Európai Unióval, a Velencei Bizottsággal, a józan ésszel, az ukrán–magyar alapszerződéssel, az ukrán alkotmánnyal, és ebben a pillanatban minden problémánk megoldódik – fogalmazta meg Semjén Zsolt. 

A miniszterelnök-helyettes műsorvezetői kérdésre azt is elmondta, hogy Magyarország nem ad ki hadköteles ukrán menekülteket, bár ilyen hivatalos kérés még nem is érkezett Zelenszkijéktől – tette hozzá Semjén Zsolt.

Borítókép: Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pódiumbeszélgetésén az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 19-án (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.