Semjén Zsolt: A szegénységből, a hátrányos helyzetből való kitörés a tanuláson keresztül lehetséges

A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési frakciója idén is csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű adománygyűjtéséhez, és ünnepélyes keretek között adták át a képviselőcsoport ajándékait.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 01. 15:14
SEMJÉN Zsolt
Debrecen, 2023. augusztus 31. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond az épülõ Szent György Katolikus Általános Iskola alapkõletételi ünnepségén Debrecen józsai városrészén 2023. augusztus 31-én. A katolikus általános iskola nettó 2,5 milliárd forintos beruházását a kormány több mint 1,5 milliárd forinttal támogatja. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tehetséges gyermekek taníttatása az egész nemzet érdeke, akkor tud egy nemzet gazdagodni minden szempontból, ha a gyermekek tehetsége minél inkább ki tud bontakozni – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke pénteken Budapesten. Rámutatott: számos olyan segélyforma van, amely egy adott időszakban vagy pillanatban segítséget jelent. Egy gyermek esetében a tanulás lehetősége az egész későbbi életét meghatározza – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes.

A szegénységből, a hátrányos helyzetből való kitörés is a tanuláson keresztül lehetséges. 

A tanulás, az, hogy mit tud elérni az iskolában a későbbiekben meghatározza, hogy milyen munkát tud végezni és végső soron majd az egész életét – mondta.

A KDNP elnöke szerint abban, hogy a gyermekek kedvet kapjanak a tanuláshoz és előre tudjanak haladni, a tanszerek alapvető jelentőségűek. Ha egy gyermek tehetsége, amit a Jóistentől kapott, nem tud kibontakozni, mert esetleg árva, a szülei nem törődnek vele, hátrányos helyzetű, akkor nem tudja gazdagítani a közösséget sem – mutatott rá. 

A tehetséges gyermekek taníttatása az egész nemzet érdeke, akkor tud egy nemzet gazdagodni minden szempontból, ha gyermekek tehetsége minél inkább ki tud bontakozni.

Ezért nemcsak az egyes gyermeknek jó a tanszertámogatás, hanem az egész nemzetnek – fűzte hozzá.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kiemelte: régi hagyomány, hogy együttműködnek az Ökumenikus Segélyszervezettel iskolakezdési akcióban. Felidézte, hogy a Covid idején is több alkalommal igyekeztek támogatást adni a segélyszervezet munkájához. Az Ökumenikus Segélyszervezetnek nagyon fontos társadalmi küldetése van, évtizedek óta olyan munkát végeznek, ami példaértékű és nélkülözhetetlen – mondta a KDNP frakcióvezetője. „Jó segíteni, jó érzés adni"– fogalmazott. Hozzátette: 

igyekeznek a jövőben is mindent megtenni a magyar családok boldogulása érdekében. 

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte: számukra az esélyteremtés olyan fogalom, amely a mindennapokat meghatározza. Ez az összefogás is ebbe az irányba mutat, emögött az a felismerés áll, ami a hitvallásuk – fogalmazott. Rámutatott: az akciójuk első szakasza sikeresen zárult le, elérték a kétezer tanszercsomagot. Minden esetben célzott adományokról van szó, pontosan tudják, milyen tanszerekre van szükség és hány éves gyermeknek kell segítséget nyújtani – jelezte.

Borítókép: Semjén Zsolt (Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.