Vitályos Eszter: a siker kulcsa az értékek megőrzése

Vitályos Eszter államtitkár részt vett a Gábor Dénes Egyetem tanévnyitó és diplomaátadó ünnepségén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 01. 14:18
VITÁLYOS Eszter
Budapest, 2023. augusztus 19. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából az állami kitüntetések, kulturális elismerések és a Népmûvészet Mestere díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2023. augusztus 19-én. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a sikeresség tesz minket értékessé, hanem az értékek tehetnek sikeressé; a jóakarat, a tehetség és a kemény munka mentén tudunk célba érni – hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a Gábor Dénes Egyetem tanévnyitó és diplomaátadó ünnepségén.

Vitályos Eszter hozzátette, hogy a KIM között első helyen szerepel az értékőrzés, ezért tudnak sikeresek lenni a családpolitikában, a felsőoktatásban vagy az innováció kihívásaival szemben. 

Idén a tavalyihoz képest 33 százalékkal több hallgató jutott be a felsőoktatásba,

 106 ezren kezdik meg tanulmányaikat, nyolcvan százalékuk állami ösztöndíjasként. A legjelentősebb emelkedés a pedagógus területen volt: 

idén ősszel a tavalyinál 72 százalékkal több, 4141 tanár kezdi meg tanulmányait.

Sikerként értékelte azt is, hogy egy friss egyetemi rangsor szerint tizenegy magyar egyetem is bekerült a világ első öt százalékába, de siker az egyetemi modellváltás is, és az is nagyszerű, hogy a Gábor Dénes Egyetem ma már egyetemként működhet. A nagy sikerek mellett a kicsiket is meg kell becsülni – tette hozzá, utalva arra, hogy a hétfőn életbe lépő új nemzeti felsőoktatási törvény lehetőséget ad mikrotanúsítványok kiállítására, amellyel Magyarországon és az Európai Unióban is kiszélesednek a továbbtanulási lehetőségek.

Vitályos Eszter szerint már nemcsak a jövő, hanem a jelen is a fiataloké, és ez többszörösen igaz egy olyan egyetemen, ahol mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus, adatvédelmi és információbiztonsági szakembereket képeznek.

Ami nekik a jövő, az a Gábor Dénes Egyetemen a jelen, hiszen az intézmény a digitális oktatásra épülő képzéseivel harminc éve áll az IT-oktatás élvonalában, ma már a legújabb, mesterséges intelligenciát használó módszertana minden szempontból megfelel a hallgatói igényeknek – emelte ki az államtitkár.

Borítókép: Vitályos Eszter (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.