Szélsőséges, államellenes szekta tagja lehetett az esztergomi robbantó

Az esztergomi robbantó úgynevezett UCC-hívő lehetett, aki tagadja a magyar állam létét, törvényes fennhatóságát – értesült a Magyar Nemzet. A zavaros összeesküvés-elmélet hívői szerint Washington DC nem az Egyesült Államok fővárosa, hanem egy nyilvántartási portál, amely lefedi a világmindenséget – egy gazdasági összefogó erőként. A magyarországi UCC-sek úgy vélik, korábban Magyarországot is eladták, így hazánk csak egy Washington DC-ben bejegyzett cég, amelynél ők fel akarnak mondani.

2023. 09. 21. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esztergomi robbantó úgynevezett UCC-hívő volt, aki tagadja a magyar állam létét, törvényes fennhatóságát – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk értesülése igazolja más portálok információit is: a Bors például arról írt, hogy a helyiek szerint a robbantó egy összeesküvéselmélet-hívő férfi volt, aki már jó ideje traktálta a környezetét a tévképzeteivel.

esztergom, robbantás, ucc, államtakadó, szélsőséges, robbantó
A robbantó UCC-hívő lehetett. Fotó: Origó

 

 

Mi az az UCC?

Az UCC egy Amerikából átvett konteó. Az eredeti összeesküvés-elmélet nagyjából az 1777-es konföderációs cikkelyekhez tér vissza, innen vezetik le, hogy valójában mindenki független személy, akinek hamis alteregókat ad a mostani, hamis kormány, a hamis hatóság és a hamis Egyesült Államok – de aki felébred, az megszabadulhat az „álkormánytól”. 

Az elmélet szerint Washington DC nem egy város, hanem egy nyilvántartási portál, amely lefedi a világmindenséget – egy gazdasági összefogó erőként. 

Úgy vélik, az itt nyilvántartott vállalkozások az embereket rabszolgaként adják-veszik egymás között. Az UCC-hívők mindezek alapján úgy vélik, az országok is cégek, és ki kell az egész rendszerből szakadni, hogy „ne legyünk agymosott rabszolgák”. 

 

Államtagadó szekta

A magyarországi UCC-sek úgy vélik, hazánk esetében az eladás akkor történt, hétpecsétes titokként, amikor az alaptörvény 2012-es hatályba lépésével a Magyar Köztársaságból Magyarország lett az ország hivatalos neve. 

Így lett a fejükben Magyarország egy olyan cég, amelynél ők mindenáron fel akarnak mondani.

Korábban a Magyar Nemzet írt az UCC-ről: tavaly rendőrséget toborzott magának az államtagadó, Posta Imre szellemiségét követő szekta. Tagjai szerint a magyar rendőrség nem létezik (mert egy New York-i cégnek nem lehet rendőrsége), ezért ők létre akarták hozni azt. A szervezkedés tagjai előtte tavaly szeptemberben egy rendőri igazoltatást megtagadva kerültek be a hírekbe.

 

A halálba akarta vinni az összes rendőrt

Mint korábban beszámoltunk róla, Esztergom külterületén robbantás történt tegnap, amelyben a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa életét vesztette, és többen megsérültek. Információink szerint egy helybeli agresszív és a rendőrök által már körözött férfi délután óta fenyegetőzött és kiabált, ezért kihívták hozzá a rendőröket, nem sokkal később pedig a terrorelhárítás emberei is a helyszínre siettek. Ekkor még senki nem sejtette, hogy J. László már előre csapdát készített: úgy tudni, hogy már ekkor fellocsolta benzinnel a házat, ahova gázpalackokat is bekészített. 

A kivonuló TEK-esek azonban megpróbáltak vele szót érteni, túsztárgyalójuk hosszú órákon keresztül próbálta jobb belátásra bírni. 

A férfi azonban a TEK-esek minden erőfeszítése ellenére sem volt együttműködő, így a TEK este hét óra körül úgy döntött: behatol az épületbe. A férfi ekkor robbantotta be a bekészített benzint és gázpalackokat, a detonációban az egész ház kártyavárként rogyott össze, egyenesen a bent tartózkodó egység tagjaira. Az eset során a TEK a robbantóhoz legközelebb álló embere azonnal életét vesztette, nem sokkal később pedig a gyilkos is meghalt, 11 ember pedig megsérült.

 

Borítókép: Az államtagadó szekta rendőrtoborzó plakátja (Forrás: Zsaruellátó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.