Szentkirályi Alexandra: A hazai nyár slágere továbbra is a Balaton maradt

Ugyan az atlétikai világbajnokság várakozáson felüli turisztikai forgalmat hozott Budapesten, ahogy az olyan nagy rendezvények, mint a Forma–1 vagy a Szent István-napi programok is jelentős turisztikai forgalmat generáltak, de a legnépszerűbb nyaralási helyszín idén is a Balaton volt.

2023. 09. 11. 17:20
Zamárdi, 2023. augusztus 24. Fiatalok a Strand Fesztiválon Zamárdiban 2023. augusztus 24-én. A fesztivált augusztus 23. és 26. között rendezik meg a Balaton-parti településen. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei év adatai azt mutatják, hogy a nyári turisztikai szezonban idén is népszerű volt a Balaton a belföldi és a külföldi turisták számára egyaránt – írta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra. 

A kormányszóvivő beszámolója szerint a balatoni turisztikai térségben 2,2 millió éjszakát töltöttek a turisták csak júliusban. Ötödével nőtt a belföldi vendégforgalom a vidéki Magyarország szálláshelyein országos szinten 2019 júliusához képest.

A Balaton turisztikai térségben pedig még ennél is nagyobb, csaknem 30 százalékos belföldi forgalomnövekedést generált a júliusban idelátogató majd félmillió hazai vendég – írta. Hozzátette, hogy a magyar tenger ugyanakkor mintegy 150 ezer külföldi turista célpontja is volt. A kormányszóvivő rámutatott: 

a tavaly júliusival összevetve 14 százalékkal több külföldi vendég érkezett a Balatonhoz, több mint 640 ezer látogatót regisztrálhattak a Balaton-parti szolgáltatók.

Szerinte ez nem is meglepetés, hisz megújuló bicikliutak, felújított strandok, modern szálláshelyek és megannyi program várta idén is a nyaralókat. 

A Balaton turisztikai térségben 2,2 millió éjszakát töltöttek a turisták csak júliusban, míg országos szinten 2019 júliusához képest ötödével nőtt a belföldi vendégforgalom a vidéki Magyarország szálláshelyein – írta, majd rámutatott: a Balaton turisztikai térségben pedig még ennél is nagyobb, csaknem 30 százalékos belföldi forgalomnövekedést generált a júliusban idelátogató majd félmillió hazai vendég.

Borítókép: Fiatalok a Strand Fesztiválon Zamárdiban 2023. augusztus 24-én. A fesztivált augusztus 23–26. között rendezték meg a Balaton-parti településen (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.