Szombatra bekopogott az ősz, az esernyő ne maradjon otthon

Sok lesz felettünk a felhő szombaton, a Dunántúlon inkább zárt, másutt szakadozottabb lehet a felhőtakaró, a keleti országrészben süthet legtöbbet a nap. Délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből főleg a Dél-Dunántúlon sokfelé várható tartós, intenzív eső, de a déli határnál és a Dunától keletre záporok, akár károkozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok is kialakulhatnak.

Forrás: MTI2023. 09. 23. 7:59
eső, esernyő Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton többfelé jelentős csapadékmennyiség hullhat, az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló a szél megélénkül, olykor megerősödik – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Forrás: met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 33 fok között várható, nyugatról délkelet felé haladva várható egyre melegebb idő. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő. Szombaton elsősorban a Dunántúl délkeleti részén, illetve a Dunától keletre valószínűek délről, délnyugatról, észak, északkelet felé mozgó zivatarok, amelyekhez felhőszakadás, viharos széllökés, és jégeső társulhat. Heves zivatar is valószínű, amelyet károkozó szélroham és nagyméretű jég kísérhet. 

Forrás: met.hu

Szombat napközben, este gyors mozgású zivatarrendszerek is létrejöhetnek, amelyek nagyobb területen okozhatnak károkozó szélrohamokat. Az időjárási helyzet függvényében szombaton (főként napközben, este) a piros fokozatú riasztást is kiadhatnak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.