Teljes sötétségbe borult egy egész város, komoly áramszünet volt a királyok nyughelyén

Egy jó fél órán keresztül.

Forrás: Feol2023. 09. 08. 12:40
null
Kijev, 2022. november 7. Sötétben gyalogolnak emberek áramszünet idején, Kijev belvárosában 2022. november 6-án. A megnövekedett áramfogyasztás miatt a helyi energiaszolgáltató, rendkívüli áramszünetet rendelt el az ukrán fõvárosban. A kijevi városvezetés bejelentette, hogy a vészleállások oka a fõvárosban egyre súlyosbodó áramhiány. MTI/EPA/Roman Pilipej Fotó: Roman Pilipej
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából fél órára burkolózott sötétségbe Székesfehérvár, az áramszünet csütörtök este, nem sokkal háromnegyed kilenc előtt sújtott le a városra – írja a Feol. Ez alapján a Budai út egy jelentős része és a Palotaváros is elsötétedett, igaz, a buszpályaudvar körüli lámpák világítottak, és a közlekedési lámpák is működtek a belvárosban. 

A portál megkereste az E.ON-t, arról érdeklődve, mi okozhatta az áramkimaradást.

A szolgáltató cég válasza szerint a csütörtök este 20.35-kor a Palotaváros városrészt ellátó alállomásban történt meghibásodás. „Ügyfeleink áramellátásának mielőbbi visszaállítására kollégáink több távműködtetésű kapcsolást végeztek, így 21 óra 7 percre minden érintett háztartásban ismét biztosított volt a szolgáltatás. A hiba javításán pénteken is dolgoztak szakembereink, ez idő alatt azonban ügyfelek áramellátása továbbra is biztosított maradt” – közölték a lappal. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.