Több mint háromezer férőhellyel bővültek a református egyház óvodái

Az egyház a korábban elindított országos óvodaprogramjában – más építkezésekkel együtt – hetvenegy óvodát épített vagy újított fel teljes mértékben, ennek része a vásárosnaményi beruházás is. Az új vásárosnaményi református óvodát 240 millió forintos támogatásból építette fel a Tiszántúli Református Egyházkerület. A belvárosban megépült, csaknem ezer négyzetméteres épületben két óvodai és két bölcsődei csoportszobát alakítottak ki, amelyekben összesen hetvenöt kisgyermeket tudnak elhelyezni.

Forrás: MTI2023. 09. 19. 21:14
SOLTÉSZ Miklós
Berettyóújfalu, 2023. szeptember 18. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára beszédet mond a megújult Szivárvány Református Óvoda átadásán Berettyóújfaluban 2023. szeptember 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A református egyház újonnan épített vagy felújított óvodáiban 3200 új óvodai férőhelyet alakítottak ki – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vásárosnaményban kedden.

Soltész Miklós az Édenkert református minibölcsőde és óvoda átadásán elmondta, hogy az építkezés nagyon fontos, de még fontosabb, hogy az intézményekben a nevelők az egyház értékrendjének megfelelően foglalkozzanak a gyerekekkel. Így biztos, hogy „a szimbólumainkat nem fogják tudni elrabolni tőlünk bármilyen, teremtett világ és a természet elleni ideológiák” – fogalmazott az államtitkár.

A politikus szerint „összezavarodott világunkat” a talpára kell állítani, és ezt azok a keresztény emberek tehetik meg, akik a családokért és a gyermekekért felelősek. Ők mondhatják el teljes és tiszta szívvel azt a tanítást, hogy „engedjétek hozzám a gyermekeket”.

 Ezt viszont megpróbálják kiforgatni, illetve papokat, lelkipásztorokat és pedagógusokat vádolnak, hogy nem ezzel a szeretettel fordulnak a gyermekek felé, hanem valami „ferde dologgal, hajlammal”

– mondta. Az államtitkár szerint ezt az állítást azonnal vissza kell utasítani, mert ha utóbbi gondolat megy át a társadalomnak, akkor a szülők nem mernek az igazi tanításért a nevelők és a papok felé fordulni.

Ha ez uralkodik el a társadalomban, akkor a szeretetet teljesen kiüresítjük, ezt nem szabad engedni

 – hangsúlyozta Soltész Miklós.

Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a 71 új református óvodából egy Fehérgyarmaton, egy pedig Mándokon létesült, a vásárosnaményi a harmadik ilyen intézmény a választókerületben. Az eseményen részt vett Baracsi Endre, a vármegyei közgyűlés alelnöke és Filep Sándor, a beregi kisváros Fidesz–KDNP-s polgármestere. A helyi református templomban tartott hálaadó szentmisén igét hirdetett Fekete Károly tiszántúli református püspök.

Borítókép: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a megújult Szivárvány Református Óvoda átadásán Berettyóújfaluban 2023. szeptember 18-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.