Új kisállat született a Debreceni Állatkertben, reméljük nem fog az arcunkba köpni

Szeptember 11-én született, szépen erősödik és egyre aktívabb, de még jó ideig igényli majd anyja gondoskodását.

Forrás: MTI2023. 09. 19. 16:42
null
Forrás: Debreceni Állatkert Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarka lámacsikó született a debreceni állatkertben – közölte a park igazgatója kedden. Nagy Gergely Sándor elmondta: a szeptember 11-én született kis kanca szépen erősödik és egyre aktívabb, de még jó ideig igényli majd anyja gondoskodását.

Színezete az elmúlt években világra jött csikókhoz hasonlóan elöl fehér, hátul pedig sötétbarna,

ami egészen azóta hagyománynak számít az intézményben, hogy fehér kancáihoz 2016-ban megérkezett Negro, a fekete csődör a kassai állatkertből – ismertette.

Forrás: Facebook

A szakember elmondása szerint mivel a lámák egy-egy csődörből és annak kancáiból álló csapatokban élnek, ivarérését követően a most bő egyhetes csikó is el fog költözni, de idén még egészen biztosan találkozhatnak a látogatók vele és májusban született féltestvérével a Dél-Amerika kifutósoron.

Nagy Gergely Sándor elmondta azt is, hogy a legnagyobb termetű újvilági teveféle, a vadon élő guanakóból háziasított láma immár világszerte népszerű haszonállat. A megfelelő környezetben nevelkedő egyedek barátságosak és érdeklődőek, 

a közhiedelemmel ellentétben pedig csak fajtársaikat köpik le 

– őket is főként dominanciaharcok során – , így a békés és évről évre utódokkal gyarapodó debreceni csapattól nincs miért tartani – magyarázta a szakember.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.