Újabb melegrekord dőlt meg Budapesten

Hétéves rekord dőlt meg kedd hajnalban.

Forrás: MTI2023. 09. 13. 12:10
null
Budapest, 2023. augusztus 16. A Lánchíd Budapesten 2023. augusztus 16-án, három nappal a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete elõtt. Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét augusztus 19. és 27. között rendezik. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétéves melegrekord dőlt meg kedd hajnalban a fővárosban: a János-hegyi állomáson kedden hajnalban mindössze 21,8 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a honlapján.

Ezzel az erre a napra vonatkozó országos és fővárosi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord is megdőlt.

A korábbi fővárosi rekord ezen a napon 20,3 fok volt, amit az állatkertben mértek 2016-ban. A korábbi országos rekord pedig 21,7 fok volt, amit Pécs Erzsébet Egyetem állomáson még 1932-ben regisztráltak – tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Borítókép:Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.