Újabb vécének tűnő drog- és prostituáltközpontot épít Karácsony

A II. János Pál pápa tér mellett élők előre félnek attól, hogy a közállapotok tovább romlanak.

2023. 09. 20. 7:07
prostituáltak a közvécék környékén
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb drog- és prostituáltközpont jöhet létre a fővárosban közvécének álcázva. Ezúttal a II. János Pál pápa téren alakítanak ki nyilvános illemhelyet, ami Karácsony Gergely Budapestjén általában azt jelenti, 

a teret ellepik a hajléktalanok, a kábítószerfogyasztók, az örömlányok, akik a közvécéket mindenre használják, csak arra nem, amiért épültek.

A józsefvárosi nyilvános vécé ötlete egy budapesti lakosé, és a Városháza által meghirdetett közösségi költségvetés keretein belül valósul meg. A Metropol információi szerint a helyszín megnevezése nélküli elképzelést 3,6 ezer fővárosi lakos szavazta meg, majd vélhetően Pikó András polgármester és a főpolgármester, valamint az ötletadó közös döntése nyomán választották ki részben a II. János Pál pápa teret. 

Az ötlet nem nyerte el a helyiek tetszését, főleg azután, hogy kiderült, a pár sarokkal odébb lévő Blaha Lujza téren és a Losonci téren is leginkább drogosok, hajléktalanok és prostituáltak használják a vécét.

A portálnak a helyi lakosok úgy fogalmaztak, határozottan ellenzik a nyilvános vécét, főleg úgy, ahogyan mostanában ezt kivitelezik. – Ez itt Józsefváros, a közbiztonság az elmúlt években a béke feneke alá süllyedt, a kerület vezetése pedig csak nézi, ahogyan romlik minden. 

Egy illemhely olyan gócpont lesz a II. János Pál pápa téren, ami csak még jobban vonzza a hajléktalanokat, akik nem rendeltetésszerűen használják az épületet. Ezek is büdösek lesznek, elhanyagoltak, és ahogyan már számtalan helyen a kerületben, ocsmány állapotúak. 

– Hétköznapi kerületi nem használja éppen ezek miatt, teljes pénzkidobás. Nekünk ez nem hiányzik ide! Közvécék kellenek, de olyan módon, hogy legyen egy felelős, aki őrzi és takarítja. Láttuk, hogy a Blaha Lujza téren is milyen körülmények voltak, prostituáltak, drogosok és hajléktalanok használták – mondta egy hölgy, aki a tér szomszédságában él.

A Metropol felidézte, a Blaha Lujza téren és a Losonci téren is áldatlan állapotok uralkodnak az illemhelyeknél, ezek drogelosztóként, illetve prostituáltak „munkahelyeként” működnek. 

– Pikó András Losonci téri játszótere, illetve az annak közepén lévő vécé és a környező bokros terület még durvább, mint a Blaha Lujza téri. 

Itt már négy-ötezer forintért árulják magukat a lányok, a pénzt pedig „kristályra” költik, de más szer- és alkoholfüggők is héderelnek a téren. Józsefvárosban durvul a helyzet: a Losonci téri prostituáltakat és drogosokat sajnos már „megszokták” a környékbeliek. 

Most ugyanettől tartanak a helyiek, akik úgy vélik: a megkérdezésük nélkül épülő közvécé is drog- és prostituáltközpont lesz – írta a portál.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.