Vádat emeltek a Kékfény egykori riportere ellen + videó

A 44 éves férfi másfél év alatt közel 37 millió forintra tett szert bordélyházak üzemeltetésével.

Forrás: Ügyészség2023. 09. 18. 16:08
Berkes Bélát, a Kékfény korábbi riporterét rendőrök vezetik Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egy éven keresztül országszerte bérelt és adott ki lakásokat prostituáltaknak napi használatra az a férfi, aki ellen most vádat emeltek. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a középkorú férfi 2021-től 

Budapesten és vidéki nagyvárosokban több lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadókat a férfi esetenként női bűntársai segítségével megtévesztette, eltitkolva előlük a lakóingatlanokban folytatandó prostitúciós munkát.

A lakások kibérlése után a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internet-előfizetést kötött, ugyanis a prostituáltaknak a napi bérleti díjakat az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag a férfi által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videókapcsolatban voltak az elsőrendű vádlottal vagy megbízottjával.

A közlemény szerint a lakás napi bérleti díja függött annak elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12-15 ezer forint napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni.

Az illegális tevékenységgel a gyanúsított mintegy másfél év alatt több mint 37 millió forint bevételre tett szert, amelynek megfizetését kéri az ügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádiratában a férfit 18-rendbeli, bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével, valamint kábítószer-birtoklás vétségével vádolja. Vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak.

A negyvennégy éves pétervásárai férfi elfogásáról az Országos Rendőr-főkapitányság videót is közzétett. Korábban a Magyar Nemzet is írt róla, hogy a megvádolt férfi a Kékfény című bűnügyi tévéműsor riportereként dolgozott.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: SBU)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.