Valaki egy egészséges újszülöttet hagyott a kecskeméti kórház előtt

A kórház dolgozói Hajnal Viktornak nevezték el a kisfiút.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 09. 05. 18:14
Forrás: Facebook/ Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újszülött sírását elsőként egy közeli pékség dolgozói hallották, majd meglátták a csecsemőt, ezután rögtön értesítették a kórház dolgozóit a magára hagyott csecsemőről, aki így perceken belül biztonságba került – áll a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook-bejegyzésében.

Az első vizsgálatok alapján a kis Viktor egészséges, 3500 gramm és 52 centiméter, a gyors megtalálásnak köszönhetően szerencsére nem hűlt ki drasztikusan.

„Habár a kórházban évek óta működik a mindenki számára anonim módon elérhető csecsemőmentő inkubátor, ezúttal a babát a bejáratnál, egy lepedőbe csavarva, a földön hagyták magára”

írták.

A kicsire még alapos kivizsgálás és az ilyenkor szükséges ellátás, oltások várnak, majd egy darabig a kórház újszülöttrészlegén marad. További sorsával, esetleges örökbefogadással kapcsolatban az intézmény nem tud tájékoztatást adni, ezt a hatóságok intézik automatikusan ilyen esetben.

Borítókép: A talált csecsemő (Fotó: Facebook/Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.