Babaklinika, ahol a gyermekjátékok és velük együtt az emlékek is újjászületnek + videó

Egymásnak adják a kilincset a Múzeum körúti Babaklinika ügyfelei, ugyanis a mai napig óriási igény van a kedves gyermekjátékok javítására. Barta Judit a nyolcvanas évektől foglalkozik régi babák és mackók, plüssök „gyógyításával”, hazánkban már csak ő űzi ezt a mesterséget.

L. Szabó Fruzsina
2023. 07. 26. 19:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A javításra szoruló játékok tulajdonosainak életkora nulla és száz között van, ugyanis amikor ott voltam, akkor egy pityergő ötéves plüssének kellett „sürgős beavatkozás”, amit az esti alváshoz már hazavártak, de egy idősebb hölgy is behozta antik babáját, amelyet egy régi padlásról mentettek ki. A kedves babadoktornál megtudtuk, milyen eszközök kellenek a restauráláshoz, honnan érkeznek a különleges alkatrészek, de az is kiderül, hogy melyik testrész javítása a legnehezebb.

 

A videót készítette: L. Szabó Fruzsina

Borítókép: Barta Judit édesanyjától vette át az apró üzletet 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.