A brüsszeli migrációs politika megbukott

A Országgyűlés mai ülésén a képviselők kiemelten foglalkoztak a migrációs helyzet jelentette fenyegetésekkel.

2023. 10. 24. 15:01
null
20230925 Budapest Parlament Országgyűlés őszi ülésszaka Fotó: Teknős Miklós TM Magyar Nemzet MN A képen: parlamenti patkó totál Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Európa keleti felén egy véres háború dúl, aminek több százezer halottja van másfél év alatt – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Kósa Lajos. A Fidesz országgyűlési képviselője közölte, hogy borzalmas terror dúl a Közel-Keleten is, miután Gázában a Hamász terrorszervezet több száz túszt ejtett és több mint 1300 embert öltek meg.

A politikus elmondta, hogy mindennek ellenére Európa legmagyobb problémája ma a migráció. – A déli határon valóságos háború dúl. A migránsok magukból kivetkőzve, jól szervezett embecsempész bandák támogatásával lőfegyvert használnak és minden eszközzel próbálnak átjutni a határzáron – szögezte le Kósa Lajos. Mint jelezte, a migráció miatt a schengeni rendszer összeomlott.

– A migráció az Európai Unió összes értékét le fogja rombolni

– húzta alá.

Válaszában Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, hogy Európa népei lassan elkezdtek megváltozni és illegális migránsok árasztották el a nagyvárosokat, az illegális migrációval együtt pedig a terrorizmus is megérkezett a kontinensre.

– Soha nem látott veszélyben érzik magukat az európaiak

– rögzítette. Az államtitkár ismertette, hogy Magyarország a világ 13. legbiztonságosabb országa. Leszögezte, hogy elfogadhatatlannak tartják a migránskvótákat, megvédik a déli határt, majd azt követelte az EU-tól, hogy a határvédelemhez biztosítsa azokat a forrásokat.

– Európa különböző pontjain szélsőséges nézeteket valló bevándorlók és a Hamászt éltető tüntetéseket kezdtek el szervezni. Ezzel párhuzamosan a terror ismét megjelent Európában – mondta Hollik István, a KDNP képviselője a napirend előtti felszólalásában. Kiemelte, hogy a brüsszeli terrortámadás rámutat az EU-s bevándorláspolitika teljes csődjére.

– Az Izraelt ért terrortámadás felbátoríotta a szélsőséges bevándorlókat. Ráaádásul a közel-keleti terror elindíthat egy olyan bevándorlási hullámot, amelyben könnyen megbújhatnak újabb terroristák. Tovább növeli a biztonsági kockázatot, hogy a déli határnál tálib terroristák szervezik meg az embercsempészetet

– szögezte le Hollik István.

– Teljesen egyértelmű, hogy az illegális migráció okozta helyzet tarthatatlanná vált és a tömeges migránsáradat halálos fenyegetést jelent az európai embereknek – válaszolta Zsigmond Barna Pál. Az európai ügyekért felelős minisztérium államtitkára felhívta a figyelmet, hogy mindennek ellenére Brüsszel egy olyan migrációs javaslatot akar Európára ráerőltetni, ami merénylet az uniós közbiztonság ellen.

– A brüsszeli migrációs politika és a migrációs paktum megbukott 

– tette hozzá.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.