Állatotthont lopott meg az RTL-es zsűritag

Négymilliós karórával feszít több képén, de a kártérítést még nem fizette ki.

2023. 10. 17. 7:30
GÖDÖLLEI Emánuel; MANUEL
Sukoró, 2023. július 12. Gödöllei Emánuel (Manuel) koncertje az EFOTT fesztivál elsõ napján a Velencei-tó melletti Sukorón 2023. július 12-én este. A fesztivált július 12-16. között rendezik a Fejér vármegyei településen. Fotó: MTI: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak azután jelentkezett, hogy megtérítse a társaival elkövetett lopásuk kárát, amikor kiderült, hogy az X-Faktor nevű tehetségkutatóban fog szerepelni Manuel, az RTL sztárja. Ekkor a kereskedelmi csatorna szerkesztői megkeresték az állatotthont (nem Manuel jelentkezett) azzal, hogy a fiú hamarosan nagyon népszerű előadó lesz, és mi lenne, ha olyan együttműködést dolgoznának, ki, amelynek az az üzenete, hogy mindenki kaphat egy második esélyt – írja a Bors.

Az RTL Klub megkeresett minket, hogy Manuellel rendezzük a dolgokat, dolgozzunk össze még a műsor előtt. Írjunk posztot a fiúról, arról, hogy jóvátette minden bűnét, az X-Faktorban drukkoljunk neki, erről is posztoljunk a közösségi felületeinken, vagyis vegyünk úgy részt az imidzs-építésében, hogy ő közben tényleg ledolgozza nálunk a büntetését

 – nyilatkozta a Bors megkeresésére Schneider Kinga.

Nyitottak voltunk, tényleg hiszünk abban, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt – ahogy a nálunk menedéket kapó állatok is azt kapnak –, szóval örültünk a lehetőségnek. Egy menhely sorsa az adományozókon múlik, nekünk szükségünk volt/van a reklámra. 

Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője  (Forrás: Facebook/Kinga Schneider)

Manuel azonban nem jelentkezett, az együttműködésből nem lett semmi, mint kiderült. Az énekes évek múlva, a pandémia idején jelentkezett újra, akkor azt mondta, szeretne közösségi gyűjtést szervezni az állatotthonnak. 

A Covid alatt felvette velünk a kapcsolatot, hogy szeretne közösségi gyűjtést szervezni nekünk, de épp zárva volt az egész világ, így mi is. Pedig jó lett volna, ha a csatornáin beszél rólunk, ha megkéri a követőit, hogy aki úgy érzi, az az adója egy százalékát utalja nekünk, népszerűsítsen bennünket, ebben segítsen. De utána megint eltűnt 

 – mondta a szóvivő. 

Az ügy hat éve húzódik. Azóta Manuel nem fizetett és nem dolgozta le a büntetését, ellenben nagy sztár lett, közel 300 ezren követik a TikTokon, az RTL-en főműsoridőben vezet műsort, az ország egyik legismertebb előadója. A Noé Állatotthon szóvivőjének méltatlankodó posztja egyébként eljutott hozzá, bár ő maga nem vette a fáradtságot, hogy telefonáljon, de a menedzserét megbízta azzal, hogy kapcsolatba lépjen a menhellyel. 

A poszt után írt nekünk a menedzsere. Azt mondta, szeretnék felvenni velünk a kapcsolatot és másnap beszéltünk is, nem Manuellel, hanem a menedzserrel… Azt kérdezte, mi lenne az a dolog amivel, le tudna zárulni ez az ügy

 – mesélte a szóvivő, aki a Borsnak is csak azt tudta mondani válaszként, amit Manueléknek: fizesse ki a büntetést, és dolgozza le a rá kirótt közmunkát.

Karján a négymilliós óra (Fotó: Manuel)

Az esedékes megbeszélés kifutása még kérdőjeles, 

a fiatal sztárnak viszont valószínűleg nem esne nehezére húszezer forintot kifizetnie, tekintve, hogy több fotóján egy Hublot Big Bang nevű órában feszít. Az acél óra 114 apró gyémánttal van kirakva, az ára pedig a piacon körülbelül négymillió forintba kerül az óraszakértő szerint. 

Az említett óra jelenleg is kapható. Fotó: Képernyőkép

 

A napokban volt a hatéves évfordulója a bűnügynek

 

Manuel és két társa ellopták a Noé Állatotthon kihelyezett adománygyűjtő dobozát. Az énekesnek és két társának fejenként húszezer forintot kellett volna visszafizetnie, plusz ötven óra közmunkát elvégezni, de ez azóta sem történt meg. 

Manuel és a társai 2017-ben a lopás előtt és közben   (Fotó: Noé Állatotthon)

Borítókép: Manuel (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.