Ez okozhatta a pesterzsébeti iskolai tragédiát

A teherautóról kilógó alkatrész árulkodik a történtekről.

2023. 10. 17. 7:28
pesterzsébeti iskola
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy, a teherautóról kilógó alkatrész okozhatta a múlt heti pesterzsébeti tragédiát, amelyben egy kilencéves kisfiú meghalt. Ismert, a Budapest XX. kerületében lévő Gyulai István Általános Iskolában múlt hét kedden egy teherautó az iskola udvaráról kitolatva kidöntötte a kerítést, amely egy ott ácsorgó fiúra dőlt. 

A törmelék alá szorult gyermekhez azonnal segítséget hívtak, és bár mindent megtettek érte, az életét már nem lehetett megmenteni. 

Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elhunyt. A gyermek édesanyja is megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A balesetet okozó sofőrt pár nappal a tragédia után még kedden gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vette a rendőrség. Az ügyészség szerint ugyanakkor a gyanúsított letartóztatásának törvényi feltételei nem állnak fenn, így azt nem is kezdeményezték a bíróságnál. A sofőrt így szabadlábra helyezték.

A Bors most azt írta, a kamion ütközés utáni sérülései és a kerítésen talált deformációk alapján ma már egyértelműnek tűnik, mi okozhatta a balesetet.  A portál hozzátette, láthatóan a kamion bal eleje sérült, a helyszíni szemle során a rendőrök is a jármű ezen részére koncentráltak. – A közeli fotón látszik, hogy a teherautó bal eleje érintkezett először a kerítés alapzatával, azaz a sofőr manőverezhetett rosszul, egyszerűen elnézte kapu bejáratát. 

pesterzsébeti iskola
A tragédiát okozó kamion elejét a rendőrség is vizsgálta (Fotó: Ladóczki Balázs / Origo)

A rejtélyes alkatrész, amit sokan a tragédia okozójaként emlegetnek, pedig nem más, mint a teherautó eleje, vagyis a lökhárító és azt azt övező elemek, amik össze is törtek az ütközés erejétől

 – fogalmazott a lap. Hozzátették, a rendőrségi nyomozás még tart, a hatóság szakemberei nemcsak a jármű, de a kerítés és talapzatának állapotát is vizsgálják. 

 

Borítókép: A XX. kerületi tragédia helyszíne (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.