Pesterzsébeti tragédia: az iskolánál búcsúztak a halálos balesetet szenvedett kisfiútól + videó

Több száz ember volt jelen.

Forrás: Bors2023. 10. 13. 7:05
null
Forrás: Bors
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megrendítő iskolai búcsúztatóra több száz ember látogatott el. Sorban álltak, hogy leróják kegyeletüket a kilencévesen, tragikus körülmények között elhunyt kisfiú előtt – számolt be a Bors.

A lap cikke szerint néma csendben, csapatokban ballagtak a fekete ruhába öltözött gyerekek, szülők és környékbeliek az elé az általános iskola elé, ahol az egész országot megrázó tragédia történt kedden reggel. A kilencéves R. Richárd aznap reggel, mint minden nap, fél nyolc körül iskolába ment édesanyjával. Azonban az iskolai papírgyűjtés miatt felgyülemlett hulladékért kedd reggelre szemétszállítót hívtak, amelynek sofőrje manőverezés közben nekiment az iskola kapujának, az azt tartó betontömb pedig Ricsire és az édesanyjára zuhant. 

Bár az asszony is súlyosan megsérült, eltört a lába, ő ki tudta szabadítani magát, de Ricsi már nem: a harmadikos fiú a helyszínen életét vesztette.

 

Fotó: Bors

Bár a tragédia napján a helyiek szerveztek egy szomorú búcsúztatót a kisfiú emlékére, az iskola is elköszönt diákjától. A búcsúztatót az iskola udvarán tartották csütörtökön délután, az eseményre pedig több száz, sokak szerint akár ezer ember is érkezett, a tömeg hosszú sorokban kígyózott az utcán.

Emiatt a rendőrség és a polgárőrség is kivonult, hogy biztosítsák a helyszínt és koordinálják az embereket. Erre azonban alig volt szükség: a hatalmas tömeg ugyanis fegyelmezetten, lehajtott fejjel, mécseseket, virágot vagy apró koszorút szorongatva ballagott be az intézménybe.

A kisfiú focicsapata is felsorakozott, a könnyező fiúk és edzőjük egyenmezbe öltözve sétáltak be az udvarra, ahol egy mécsesekkel, gyertyákkal, focilabdával és virágokkal körbevett fotó állt Ricsiről. A kép alá egy színes gyermekrajzot függesztettek, amit vélhetően a tragikus sorsú kisfiú rajzolt korábban.

 

Borítókép: Megemlékezés a helyszínen (Fotó: Bors)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.