Átszervezték az M1-es autópálya felújítását, ezzel segítve a vonatpótlást a győri vonalon

Október 27-től teljes vágányzár jön a Budapest–Győr vasútvonal egy szakaszán, a buszok könnyebb haladását biztosítanák az M1-es autópályán.

2023. 10. 14. 12:01
null
Budapest, 2018. október 13. Az osztrák vasúttársaság RailJet szerelvénye megérkezik Bécsbõl a Keleti pályaudvar csarnoka 9. vágányára. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz napok várnak azokra, akik Győr irányából járnak Budapestre dolgozni vonattal. A fővonal felújítása rengeteg embert érint, viszont a munkálatokat nem lehetett tovább halogatni, annyira leromlott a pálya egy szakaszának állapota. Szárliget és Biatorbágy között gőzerővel kezdték meg a felújítást, első körben óránként egy vonatot engedve át a kétirányú pálya egyik oldalán. 

Október 27-től azonban teljesen le kell zárni az érintett szakaszt, Tatabányától vonatpótló autóbuszokkal lehet csak eljutni majd Budapestre. Ezeknek a haladását segítené a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF), amely közösségi oldalán ma bejelentette, a Budapest–Győr vasútvonal felújítása miatt úgy döntöttek, hogy október 27. és november 17. között, az M1-es Biatorbágy és Tatabánya közötti szakaszán előre tervezett munkálatok nappal nem lesznek.

– Az M1-es autópályát érintő felújításokat átszerveztük, segítve ezzel is a vonatpótló autóbuszok közlekedését – tette hozzá közleményében az MKIF. 

A MÁV egyébként úgy tervezi, hogy a teljes vágányzár fenntartására három hétig lesz szükség, december 18-ig pedig reményeik szerint teljesen helyre állhat majd a győri fővonal közlekedése, amelyen a vonatok újra 160 km/h-s sebességgel tudnak majd közlekedni (a most felújítás alatt álló pályaszakaszon korlátozni kellett a végsebességet 100 km/h-ra, ezzel is késéseket előidézve). 

Borítókép: Év végére újra zavartalanul közlekedhetnek a nemzetközi vonatok a győri fővonalon (Fotó: Jászai Csaba/MTVA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.