Bűz és mocsok a baloldal vezette Pécsen

Sem a városüzemeltetést ellátó Biokom Kft., sem az önkormányzat nem törődik az állandó kosszal.

2023. 10. 09. 9:40
pécs
Forrás: Facebook/Péterffy Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő mocsok és bűz járja be a pécsi Kossuth teret, amelyet az Európa kulturális fővárosa programra időzítve újítottak fel. A Bama.hu beszámolója szerint ugyanis 

a szépen rendbetett közterületen a kövezet a csobogók környékén, valamint a tér egyes pontjain szinte fertőzésveszélyesen mocskosak. A hatalmas köveken nemcsak a kiöntött italok, elkent szervesanyagok maradványai vagy a kutyák vizelete található meg, hanem rendkívül sok graffiti is csúfítja azokat. 

A portál szerint sem a városüzemeltetést ellátó Biokom Kft., sem az önkormányzat nem törődik az állandó kosszal és bűzzel, dacára annak, hogy a pécsi polgármesteri hivatal apparátusai is működnek a Kossuth téren. 

A portál felidézte,

 a pécsi Kossuth teret még az Európa kulturális fővárosa programra időzítve alakították át 

úgy, hogy az ott található parkolót levitték a föld alá, és mélygarázsokat alakítottak ki. A munkálatok alatt jelentősebb régészeti emléket nem találtak, így kulturális örökség nem akadályozta meg az építkezést. 

Mint írták, a felszínt érintő munkálatoknál a Kossuth-szobrot is áthelyezték, illetve az egész tér új burkolatot kapott, északi oldalán zöld területet alakítottak ki, amely egyfajta városi piknikező helyként is szolgál. A kisebb csobogók mellett pedig hatalmas kövekből ülő alkalmatosságokat helyeztek el. A tér alapkoncepciója az volt, hogy rendezvények megtartását szolgálja és a hétköznapokon is közösségi térként funkcionáljon. Mindez azonban csak részben teljesült, hiszen több rendezvényt is megtartottak már, de a közösségi tér mára használhatatlanná és élvezhetetlenné vált.

A portálnak Barkóczi Csaba fideszes képviselő azt mondta, hogy van abban sara a Biokomnak is, hogy ezek az állapotok kialakulhattak, de ő alapvetően a megelőzésben hisz. – Azt gondolom, hogy 

a közterület-felügyeletet nem arra kellene utasítani, hogy a polgármester VIP-parkolóját őrizze, hanem arra, hogy folyamatosan jelen legyen a város turisztikailag legfrekventáltabb közterületein és a szemetelőket határozott fellépéssel rendszabályozza

 – fogalmazott.

Mint ismert, a korábbi szocialista városvezetőknek kedves kivitelezőt bízták meg annak idején a munkával, de a tér csak néhány évig bírta, hamarosan javítani kellett, a kövek az elmúlt évek során is nagy területen megsüllyedtek, elmozdultak. Ez ügyben sem történt sok előrelépés.

 


Borítókép: Péterffy Attila, Pécs polgármestere (Forrás: Facebook)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.