Itt az újabb lakásmutyi Pécsett

A lakáskiutalásokban érintett férfi erősen kötődik a felügyelő bizottság jobbikos elnökéhez.

2023. 10. 03. 12:53
null
20220310 Pécs Döntött a Pécsi Ítélőtábla - a Péterffy Attila által jó hírneve megsértése miatt indított személyiségi jogi perben. Másodfokon is elutasította Péterffy Attila keresetét, Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője nem sértette meg Péterffy Attila Pécs polgármestere jó hírnevét, becsületét Fotó: Löffler Péter LP Dunántúli Napló DN Képen: Péterffy Attila polgármester, a tárgyalás felperese Fotó: Löffler Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Közfeladati helyzettel” való visszaélés miatt nyomoz a rendőrség az újabb lakásmutyiban Pécsett, miközben a korábbi nyomozás is tart még, amit vesztegetés gyanúja miatt rendeltek el – írta a Pécs Aktuál.

A portál összeállításából kiderül,

 szinte már nem telik el hét anélkül, hogy ne derülne fény egy-egy újabb nyomozásra, ami érinti a pécsi városvezetést, vagy a városvezetéshez kapcsolódó ügyet. 

A portál felidézi, míg a múlt héten az derült ki, hogy elrendelték a nyomozást, amiért a Polgármesteri Hivatal több int 400 millió forintot vont le egy pécsi számláról, most ismét önkormányzati bérlakások körül észlelt visszásságokat a Pécsi Ellátó Központ vezetője, aki meg is tette a feljelentést.

A Pécs Aktuál információit a rendőrség is megerősítette, a Baranya Vármegyei Rendőr-Főkapitányság közfeladati helyzettel visszaélés bűntette miatt indított nyomozást. A portál megbízható forrásra hivatkozva azt írta, 

a lakáskiutalásokat is felügyelő bizottság jobbikos elnökéhez, Fogarasi Gáborhoz, illetve a városvezető koalícióhoz is köthető az a család (K.-ék), amely három bérlakáshoz is juthatott Pécsett.

 A Pécsi Ellátó Központ vezetője azért tett az ügyben feljelentést, mert „gyanút adott a hivatali visszaélésre az általa megismert papírok összessége” – közölte azok után, hogy a Tiszta Kezek Frakció egyik képviselője, Hencsei Zsolt konkrét kérdéseket tett fel neki az ügyben. 

Mint írták, Hencsei Zsolt, a független Tiszta Kezek Frakció képviselője szerint a fideszes városvezetést azért váltották le egyebek mellett, mert sokkal tisztább közéletet és városvezetést szerettek volna elérni Pécsett, de ennek éppen az ellenkezője történt, ezért is léptek ki többen a városvezető – szerinte – álbaloldali koalícióból. – Talán egyesek ezt szélmalomharcnak vélik, talán alkut is kötnének inkább némi apróért cserébe, de mi hiszünk abban, hogy igenis lehet tisztán, szakmai alapon, okos kompromisszumokkal és a közösséget támogató jövőkép alapján vezetni egy várost. Mutyik nélkül – fogalmazott Hencsei Zsolt, hozzátéve, 

amit eddig kiderítettek, abból világosan látszik, hogy most nem ez a helyzet, egy szűk érdekkör uralta Pécset, és nem engedik egyről a kettőre jutni a várost, csak egymásnak kedveznek, ennek akarnak véget vetni elsősorban, mert emiatt csúszik le Pécs egyre inkább.

Hencsei a portálnak azt állította, volt párttagként személyesen ismeri azt a férfit, K. Gábort, aki erősen kötődik a pécsi Jobbikhoz, Fogarasi Gáborhoz és a városvezetéshez is, és ennek köszönhetően tudhatott elintézni három bérlakást is a családjának: egyet a lányának, egyet a fiának és egyet a lánya élettársának. A rendőrség a Pécs Aktuál érdeklődésére egyelőre „a nyomozás érdekeire való tekintettel” nem akart több információt elmondani.

A portál azt is megjegyezte, mindeközben még mindig folyik az a kaposvári katonai ügyészség általi nyomozás is, ami szintén önkormányzati bérlakások miatt robbant ki, a gyanú szerint ugyanis kenőpénzért adták a lakásokat Pécsett, vagyis vesztegetés történt. 

 

Borítókép: Péterffy Attila Pécs polgármestere (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
 


 


 


 


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.