Ismét áll a bál a pécsi baloldalon

Az MSZP-s helyi pártlap névtelen írásban támadta meg az LMP-t.

2023. 09. 27. 9:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezd eldurvulni a pécsi baloldali belharc, miután az MSZP-s helyi pártlap névtelen írásban támadja meg az LMP-t – számolt be róla a Bama. A portál jelezte, hogy az LMP pécsi parlamenti képviselője, Keresztes Lóránt a baloldali belharcban arra a körülményre hívta fel a figyelmünket, hogy 

a mutyik ellen korábban is tiltakoztak, a Fidesszel pedig nem hajlandók megállapodást kötni.

Jelezték, hogy a lakásmutyis bűnügyi eljárások, a Mandulás kemping–Bőrklinika botrányos cseréje alapján elindult nyomozások, és a 400 milliós kistérségi pénz inkasszózása miatt még várható eljárások, továbbá a felhalmozott 16 milliárdos adósság miatt a regnáló baloldalnak életbevágóan fontos lehet, hogy magánál tartsa Pécsen a hatalmat.

Mint írták, nem lehet véletlen az, hogy nyolc hónappal a választás előtt az MSZP-s helyi lap névtelen írásaival – amely mögött Péterffyt és tanácsadóját sejtik – indított támadást az LMP ellen, a szokásos politikai zsarolási kommunikációt felhasználva. Ennek lényege az, hogy az MSZP–DK-s tandem által irányított koalíciót mint az ellenzékiség letéteményesét jelölik meg Pécsen úgy, mintha csak Gyurcsány Ferenc oszthatna lapokat a baloldalon.

Az LMP-vel kapcsolatban ezt már korábban is megtették, de a baloldali városvezetésnek most azért is van könnyű dolga, mert Pécsen két évig az LMP-sek ennek részesei voltak, hiszen politikai szerződést kötöttek Péterffy Attilával, ami azt eredményezte, hogy városvezetőkké váltak, és bizottsági elnöki posztot kaptak meg

– hangsúlyozták.

Keresztes László Lóránt LMP-s parlamenti képviselő szerint ez az együttműködés arról szólt, hogy szakpolitikai kérdésben jó ügyeket képviseljenek, de például arra hívta fel a figyelmet, hogy a Bőrklinika és a Mandulás kemping cseréjére nemmel szavazott a városi közgyűlésben képviselőjük, Kóbor József, valamint korábban a szocialista pénzügyi köröknek a Mandulás kemping luxuslakóparkká való átépítése ellen is felléptek.

Ennek következtében már 2021-ben az MSZP-s pártközpont és a baloldali városháza szolgamédiája támadta meg Keresztest, aki kérdésünkre elmondta, hogy kizártnak tartja a későbbi megállapodást a Fidesszel, a baloldali szerveződésekkel kapcsolatban pedig azt mondta, hogy ilyen támadások után a „kérdés jelenleg nem releváns”.

Szerinte az MSZP-nek előbb-utóbb válaszolnia kell az önkormányzati lakások kiutalásával kapcsolatos kérdésekre, mert ez az ügy nincs lezárva, ennek szeretnének a végére is járni.

Megjegyzendő, hogy nem ez az első eset, amikor áll a bál a pécsi baloldalon, ami az utóbbi időkben a különböző botrányoktól volt hangos. Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, négyszázmillió forintos csalás miatt indulhat eljárás Pécs balliberális vezetése ellen. Az ügy hátterében az áll, hogy Péterffy Attila polgármester jogtalanul inkasszózta ezt az összeget a Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulástól. A szabálytalanságot a város jegyzője is megállapította, a pénz azonban továbbra is a település számláján van. Ezt egy korábbi közgyűlésen Péterffy Attila is elismerte.

Az ügy kapcsán Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő a Hír TV-nek kifejtette

Péterffy Attila az elmúlt időszakban 17 milliárd forintos adósságot halmozott fel.

Még júliusban írtuk meg, hogy Pécsett az önkormányzati fenntartású Pécsi Kulturális Központ (PKK) nem fizette ki azokat a tanárokat és diákmunkásukat, akik a nyári táborokban felügyeltek és vigyáztak a gyerekekre. Ugyanakkor az is nagy botrány keltett, hogy évek óta halmozza a szabadságát Péterffy Attila, ami után a ciklusa lejártával egy kisebb vagyonra tehet szert. A Bama.hu cikke szerint ezzel a taktikával Péterffy előre bebiztosíthatja azt, hogy ha a 2024-es önkormányzati választáson elveszíti a polgármesteri székét, szabadságmegváltásként milliókat tehet még zsebre a távozása után.

Arról már a Pécs Aktuál számolt be, hogy hetek óta megy az egyezkedés a háttérben arról, milyen feltételek mellett támogassa vagy ne támogassa a Demokratikus Koalíció Péterffy Attila újraindulását. A lap belső forrásokból úgy értesült, a döntést azért halogathatják, mert a DK a mostaninál jelentősen több képviselői helyre tartana igényt Pécsett. Ha ezt a Demokratikus Koalíció megkapná, akkor Péterffy Attilának a DK kottájából kellene játszania a következő ciklusban.

Borítókép: Péterffy Attila, Pécs polgármestere (Forrás: Facebook/Péterffy Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.