Dobrev Klára kormányzásra készül

Nagyot ment ma Gyurcsány Ferenc felesége, ígéretet tett a nyugdíjasoknak is.

Forrás: ATV2023. 10. 05. 21:44
DOBREV Klára
Budapest, 2023. szeptember 29. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselõje, a párt árnyék-miniszterelnöke beszél a DK árnyékkormánya által szervezett programbemutató-sorozat elsõ állomásán a budapesti Danubius Hotel Heliában 2023. szeptember 29-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába a tavalyi választási kudarc, Dobrev Klára kormányzásra készül 2026-ban – derül ki az ATV Egyenes beszéd című műsorából. Gyurcsány Ferenc felesége többek között arról beszélt, hogy országos programot indít pártjával, amelyben bemutatja az árnyékkormánya terveit. 

Több mint egymillió  propagandafüzetet fognak szétosztani a lakosságnak, melyben hazugsággal fogják megvádolni a kormányt.

Dobrev Klára azt a gondolatmenetet vitte tovább, amelyet férje, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is hangoztatott az őszi ülésszak nyitónapján. Az egykori miniszterelnök felszólalásában azt ismételgette: „Szociáldemokrata kormány kell, Dobrev Klára kormánya kell.” 

A DK-s EP-képviselő egyébként délután is tartott egy programbemutatót Pesterzsébeten, akkor az árnyékkormány nyugdíj- és szociálpolitikai programját mutatta volna be, azonban sok konkrétum nem került elő. Grafikonokkal próbálta bizonygatni, hogy Magyarországon nagyon nagy a szegénység, rengetegen élnek a létminimum alatt. Dobrev a nyugdíjasoknak azt ígérte, hogy kormányzása idején majd emberszámba veszik őket, és nem fognak velük pökhendi módon viselkedni. 

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.