A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Elásta, aztán betont öntött a lengyel vendégük holttestére egy hajdúszoboszlói férfi

Elásta, majd betont öntött lengyel vendégük holttestére egy hajdúszoboszlói férfi, emberölés gyanújával a párját is őrizetbe vették – közölte a rendőrségi portál tájékoztatása alapján az MTI.

Forrás: MTI2023. 10. 11. 13:02
rendőrautó, villogó, rendőr, Fotó: unsplash
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyelországból a hozzátartozók jelezték október elején rokonuk eltűnését a magyar rendőrségnek. Utolsó információjuk az volt, hogy a 43 éves férfi hajdúszoboszlói ismerőseihez ment látogatóba Magyarországra.

A helyi rendőrök kiderítették, hogy egy pár látta vendégül az eltűntet. A 31 éves nő és barátja, egy 41 éves férfi a kihallgatáskor beismerte, hogy van közük a lengyel állampolgár eltűnéséhez.

Kiderült, hogy a magyar férfi még akkor ismerkedett meg a lengyellel, amikor korábban külföldön dolgozott. Azóta nem tartották a kapcsolatot, azonban idén nyáron megbeszélték, hogy a lengyel férfi Magyarországra jön meglátogatni őket. A pár elment érte a repülőtérre, majd különböző programokat szerveztek neki. 

Szeptember 30-án este szalonnasütést tartottak a pár házánál, beszélgettek, alkoholt is fogyasztottak, 

a két férfi azonban szóváltásba keveredett, verekedni, dulakodni kezdtek, ami a lengyel állampolgár halálához vezetett.

A pár ezután úgy döntött, hogy eltüntetik a holtestet. A férfi csaknem tíz órával a verekedést követően ásott a kertben egy majdnem kétméteres gödröt, beletették a testet, mindeközben egy hordóban elégették ismerősük személyes tárgyait és a hátizsákját. Napokkal később a férfi mintegy 12 centiméter vastagságban betont öntött a betemetett holttestre.

A gyanúsítottak tényfeltáró, részletes beismerő vallomást tettek, a hajdú-bihari rendőrök emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki az őrizetbe vett párt és kezdeményezték letartóztatásukat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.