Itt a közlemény az iskolától, amely előtt elütöttek egy kilencéves gyermeket

Tragédia.

Forrás: Gyulai Suli2023. 10. 11. 12:44
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kidöntötte az iskola udvaráról éppen kihajtó teherautó a kőkerítést, amely a közelben álló kilencéves kisfiúra és az édesanyjára zuhant. 

A gyermek nem élte túl a balesetet.

A Gyulai István Általános Iskola közleményben reagált a kedd reggeli eseményekre. Lernyei Ákos iskolaigazgató részvétét fejezte ki a kilencévesen elhunyt Ricsi családjának. „A szavak ilyenkor nehezen jönnek. Bármit mondunk, írunk, teszünk, nem hozza vissza Őt nekünk. A fájdalmunk leírhatatlan! Mindenben támogatjuk a szülőket” – fogalmaz, és hozzáfűzi, hogy a hibáztatás ilyenkor teljesen természetes, a hatóságokkal pedig mindenben együttműködnek. 

Tájékoztatott arról is, hogy az intézmény udvarán csütörtök délután gyertyagyújtást tartanak az elhunyt iskolatársukért. Az igazgató továbbá arra is mindenkit kért, hogy a megemlékezést ne övezze feszültség és indulat. 

A diákoknak a történtek feldolgozásában pszichológus segít. 

A szemtanúk szerint a teherautó egyébként papírgyűjtésre érkezett, és tolatás közben döntötte ki a kerítéselemet. A tragédia után nem sokkal a Budapesti Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a 48 éves sofőrt, és halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.