Életveszélyes temetők Budapesten halottak napja előtt

Közeledik a halottak napja, de még ez sem elég indok a fővárosi vezetésnek, hogy tegye a munkáját. Úgy néz ki, a pénzt felvették, de a területet már nem sikerült cserébe rendben tartani.

Forrás: Facebook2023. 10. 19. 13:28
Budapest Új Köztemető temető
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életveszélyesek a temetők, mert a főváros vezetése által megbízott kertészeti cég nem látta el megfelelően a feladatát? tette fel a kérdést közösségi oldalán Dódity Gabriella, miután hozzájutott egy nyilatkozathoz, amelyet a főváros temetkezési divíziójának kertészeti munkatársai írtak alá.

A temetőket a fakidőlések és leszakadó ágak veszélye miatt élet-és balesetveszélyesnek tartom…a fákkal kapcsolatos személyi és vagyoni kárért felelősséget nem vállalok.– áll a nyilatkozatban.

A politikus rámutatott, mindez összecseng azzal a hírrel, amely szerint a „Gyurcsány-fióka” Mártha Imre olyan céget bízott meg a zöldfelületek gondozásával, amely a munkát nem megfelelően látta el. A kifizetéshez szükséges teljesítést pedig szabálytalan, kamudokumentumokkal igazolta.

 

Dódity Gabriella azt írta, az előző Fővárosi Közgyűlésen felszólította Karácsony Gergelyt, hogy azonnal tegyenek rendet a temetőkben, hiszen a túlburjánzott gaztól némely sírt alig lehet megközelíteni. Ezek szerint a baj ennél is nagyobb – tette hozzá.

Borítókép: (Forrás: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.