Fának csapódtak a vidéki driftesek + videó

A Budakörnyéki Járási Ügyészség felfüggesztette az eljárást az ellen a fiatal férfi ellen, aki barátja autójában utazva berántotta a kéziféket, amelynek következtében a kocsival egy fának csapódtak.

2023. 10. 10. 13:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húszas éveiben járó fiatal a vád szerint 2022 májusában barátja autójában utazott a vezető melletti ülésen, mögöttük egy lány ült. Az autó vezetőjével éppen azt tesztelték, hogy a kocsi átalakított futóműve hogyan viselkedik a használatban. A lány a hátsó ülésről mobiltelefonjával vette az utat – tájékoztat hivatalos oldalán az Ügyészég.

Az előzetes megbeszélés alapján azt is tesztelni kívánták, hogyan változik meg az autó irányítása és stabilitása, ha menet közben berántják a kéziféket.

Az elkövető utas hirtelen – előzetes figyelmeztetés nélkül – berántotta a kéziféket Vác Deákvár és Máriaudvar közötti részén haladva. 

A jármű a fék hatására elveszítette stabilitását, balra letért az útról és egy fának csapódott. Szerencsére a balesetben senki nem sérült meg.

A fék berántása a közlekedés biztonsága elleni bűntett megállapítására alkalmas.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben – figyelemmel az ügy és az elkövető összes személyi körülményére – a férfival szemben két év időtartamban feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott.

Amennyiben az ügyészség által meghatározott két év eredményesen telik el és az elkövetővel szemben újabb eljárás sem indul, akkor az eljárás megszüntető.

A videón a lány utas által mobiltelefonnal rögzített cselekmény látható. 

A Pest vármegyei rendőrök korábban közölték lapunkkal, hogy az életveszélyes és tiltott rendezvényeket főként péntek és szombat esténként szervezték a bevásárlóközpontoknál. A rendőrség először visszatérő ellenőrzésekkel, később a társszervek bevonásával, tervezett akciókkal igyekezett felszámolni az illegális tevékenységet, közben egyeztetést kezdeményezett az áruházak biztonsági vezetőivel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.