Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Járhatatlan utak Miskolcon, még a kukásautó sem hajt be erre a környékre

A helyiek attól tartanak, hogy egy sürgősségi vagy életveszélyt elhárító jármű nem tud megfelelően közbeavatkozni.

Forrás: BOON2023. 10. 25. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miskolc egyik városrészében, Bábonyibércen élőket nemrégiben arról  tájékoztatták, hogy egyes utcákat a hulladékszállító járművek nem tudnak megközelíteni a burkolat állapota miatt – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál. A szemétszállítást végző cég, a MiReHu Nonprofit Kft. ezért arra kérte a lakókat, hogy a kereszteződésekbe hordják ki a hulladék egy részét.

Az egyik lakos a közösségi médián keresztül osztotta meg aggodalmait, mert attól tart, hogy 

ha a hulladékszállító járművek sem tudják megközelíteni az útszakaszt, akkor egy tűzoltóautó hogyan lenne képes rá.

Az egyik kommentelő azt írta, hogy „rettegnek”, nehogy valami nagyobb baj történjen. Egy másik ott élő pedig arról posztolt, hogy ugyan korábban javították az ominózus útszakaszt, de a problémák megoldatlanok maradtak.

Szebb napokat is látott már ez az út Miskolcon (Forrás: Boon)

Az üggyel kapcsolatban a MiReHu Nonprofit Kft. azt közölte, hogy korábban az úthibákra való tekintettel három ideiglenes gyűjtőpont kijelölése vált szükségessé a bekötő utcákban. Arra a kérdésre, hogy mióta áll fenn a probléma, a vállalat azt írta:

Az út állapota folyamatosan romlott az elmúlt időszakban, majd az adott járaton dolgozó gépjárművezető október 5-én a napi kommunális hulladékgyűjtést követően jelezte, hogy gyűjtőjárművel nem tud biztonságosan végighaladni a nevezett útszakaszon egy nagyméretű kátyú miatt.

„A MiReHu Nonprofit Kft. ellenőre haladéktalanul bejárta a helyszínt, és megállapította, hogy célgéppel, de még személygépjárművel is balesetveszélyes a közlekedés a területen. Ezt követően a társaság hivatalos levélben kereste meg a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-t az úthibák javítására felkérve őket, majd a személy- és vagyonvédelem, illetve a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás zavartalan biztosítása érdekében ideiglenes gyűjtőpontok kerültek kijelölésre, melyről a MiReHu Nonprofit Kft. szórólapok útján tájékoztatta lakosságot, illetve régiókoordinátorát is” – részletezték.

Borítókép: Áldatlan állapotok Miskolcon, hatalmas kátyúk veszélyeztetik a helyiek mindennapjait (Forrás: Boon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.