Kozma atya búcsúzik Sólyom Lászlótól

Korábbi írásával búcsúztatja az egykori köztársasági elnököt Kozma atya.

2023. 10. 18. 14:02
null
Budapest, 2023. október 9. Az október 8-án elhunyt Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság elsõ elnökének portréja a Sándor-palotában, a Szent György téri bejáratánál 2023. október 9-én. A gyászolók október 9-én, 10-én, valamint október 12-én és 13-án róhatják le kegyeletüket és írhatnak a részvétnyilvánítási könyvbe. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán kísérték utolsó útjára Sólyom László egykori köztársasági elnököt a Fiumei úti sírkertben. Az egykori államfő, az Alkotmánybíróság első elnöke október 8-án, nyolcvanegy éves korában hunyt el.

Rá emlékezik Kozma atya, aki Sólyom László hetvenötödik születésnapjára írt köszöntőjével búcsúzik. A Magyar Nemzet rendelkezésére bocsátott szöveget teljes terjedelmében az alábbiakban közöljük:

 

Dr. Sólyom László köztársasági elnök úr 75 éves

A hétköznapok jönnek-mennek, de az ünnepek állócsillagok.

Ma ünnepelünk: Sólyom László elnök úr születésnapja van.

Fut az idő, s nem fárad el, írja Tamási Áron, de mi olykor megfáradunk, s megpihenünk, talán azért is, hogy ámuljuk a Teremtő titkát és csodáját.

Az év elején tartunk, talán még nem fáradtunk el, mégis megállunk, hogy csodáljuk a Teremtő titkát és csodáját, Sólyom László elnök úr születésnapján.

Jókai Anna üzeni ez Új Esztendőben, hogy utunk a vízszintesből a függőlegesbe kell, hogy vezessen, különben kátyúba ragadhat az emberiség. Ne feledjük, ezt már én teszem hozzá, hogy ezer lépés előre még egyetlen lépést sem jelent fölfelé.

Amikor Sólyom László elnök urat köszöntjük, jó döntéseire emlékezünk.

Az emberek általában úgy hozzák meg döntéseiket, mintha az idő visszafelé haladna. Úgy terveznek, mintha úgy folyna tovább, mint eddig, pedig változik és egyre kevesebb. Ne hagyjuk, hogy a tegnap túl sokat raboljon el a mából.

Sólyom László elnök úr egyik jó döntése miatt állhatok Önök előtt és szólhatok.

Sólyom László elnök úr a legszegényebbek egyik fő támogatója. Tiszteletdíja nagy részét a szegényekre fordítja.

Gazdag ember… ha igaz, hogy az gazdagít, amit mások megsegítésére fordítunk.

Kincseket gyűjtögető ember. Jézus biztat bennünket: Gyűjtsetek magatoknak kincset a mennyben, ahol a moly meg nem rágja, a rozsda el nem emészti, ahol a tolvajok el nem lopják. Ahol a kincsetek, ott a szívetek!

Mi ezt, máltaiak és mások csak megköszönni tudjuk nem feledő hálával, de rajtunk kívül ezt Isten is számon tartja, s a méltó választ Ő adja.

Ennek tudatában is… Isten éltesse, kedves elnök úr!

P. Kozma Imre OH

 

Borítókép: Sólyom László portréja a Sándor-palotában (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.