Október tizennyolcadikán kísérik végső útjára Sólyom László volt államfőt

Sólyom László volt köztársasági elnököt, az Alkotmánybíróság első elnökét, akadémikust, egyetemi tanárt október 18-án, szerdán, 12 órakor római katolikus szertartás szerint helyezik örök nyugalomra a Fiumei úti sírkertben.

Forrás: MTI2023. 10. 11. 15:04
null
Budapest, 2023. október 9. Az október 8-án elhunyt Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság elsõ elnökének portréja a Sándor-palotában, a Szent György téri bejáratánál 2023. október 9-én. A gyászolók október 9-én, 10-én, valamint október 12-én és 13-án róhatják le kegyeletüket és írhatnak a részvétnyilvánítási könyvbe. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elhunytért felajánlott szentmise negyed 11-kor kezdődik a Jézus szíve jezsuita templomban – tudatta a Nemzeti Örökség Intézete szerdán.

A szentmise azonban nem sajtónyilvános, valamint a család kéri mind a szentmisén, mind a temetésen a részvétnyilvánítás mellőzését. 

Az intézet hozzátette: a kegyeletüket lerovók várhatóan nagy számára figyelemmel kérik a gyászolókat, hogy időben érkezzenek, és lehetőség szerint segítsék azzal a temetés előkészületeit, hogy előzetesen jelzik részvételi szándékukat a [email protected] elektronikus levélcímen.

A Nemzeti Örökség Intézete emellett kéri mind a megemlékezőket, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a család azon kérését, miszerint a hozzátartozókról a szertartás alatt sem fotó, sem videó, sem hangfelvétel nem készülhet.

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, Sólyom László egykori köztársasági elnök hosszú betegség után, 2023. október 8-án hunyt el.

Borítókép: Megemlékezés Sólyom Lászlóról (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.