Már csak egy nap és újra itt a nyár, de csütörtökön azért még kabát és esernyő is kelleni fog

A hajnali fagyok után ma beborul az ég, záporra és élénk szélre számíthatunk, pénteken viszont megdőlhet a melegrekord.

2023. 10. 19. 6:29
eső, ősz Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hajnal csípősen indul, az ország északi részein alig 2 fokot mutat a hőmérő, ám virradóra már 10 fok körüli hőmérséklet lesz országszerte. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint erősen felhős lesz az ég csütörtökön: keleten esőre ébredhettünk, több helyen számíthatunk csapadékra, nagyobb eséllyel eshet az eső a keleti, északkeleti harmadban. A Dunántúlon viszont szakadozottabb lehet majd a felhőzet, így ott valószínű a legtöbb napsütés. A délies szél megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon meg is erősödik, de az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön gyengébb lesz a keleties légmozgás. 

Délután már előbújik olykor a nap is, és a levegő is langyosabb lesz, az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14, 21 fok között alakul, míg északkeleten csak 8, 13, délnyugaton, nyugaton pedig 22, 24 fok között valószínű.

 

Csütörtök délután erős széllökéssel és esővel is számolnunk kell Forrás: Met.hu


Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.