Fucsovics szettelőnyről kapott ki a korábbi top 10-es teniszezőtől

Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott a 750 ezer euró (288 millió forint) összdíjazású stockholmi kemény pályás férfi tenisztornától.

Forrás: MTI2023. 10. 18. 21:29
FUCSOVICS Márton
New York, 2023. augusztus 29. Fucsovics Márton az amerikai Sebastian Korda ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2023. augusztus 28-án. MTI/EPA/Will Oliver Fotó: Will Oliver
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 52. magyar teniszező a nyitókörben a korábban a US Openen és a Roland Garroson elődöntős francia Gaël Monfilsszal találkozott, aki bár most csak 170. az ATP rangsorában, de pályafutása legjobbjaként a hatodik helyen is jegyezték. A szerdait megelőző két meccsüket Monfils nyerte: 2019-ben Madridban salakon három szettben, 2020-ban Dubajban két játszmában bizonyult jobbnak.

TENNIS-NORDIC-OPEN-DAG-5/
Fucsovics a nyitó körben búcsúzott (Fotó: Reuters/Emma Wallskog)


Harmadik csatájukat meggyőző játékkal kezdte a 31 éves Fucsovics, aki keveset hibázva kétszer is brékelte Monfilst, és 42 perc után előnyben volt. A második szettben a 37 éves francia 3:2-es vezetésénél fordult a kocka, Fucsovics két adogatójátékát is elveszítette, így Monfils egyenlített. A döntő játszmában egy gyors brékváltás után jutottak el a játékosok a hajráig, ahol Fucsovics ugyan 4:5-nél még hárítani tudott két meccslabdát, a következő adogatójátékát már nem tudta hozni, így 2 óra 16 perc után mehetett a hálóhoz kezet nyújtani ellenfelének.

Eredmény 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért): Gaël Monfils (francia)–Fucsovics Márton 2:6, 6:2, 7:5.

Borítókép: Fucsovics Márton nem bírt a tapasztalt francia játékossal (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.