Már közel két hónapja karambololoztak az autóval, a roncs azóta is ott van a helyszínen

Erősen környezetszennyező, a lakók felháborodtak.

Forrás: SZOLJON2023. 10. 21. 8:35
roncs Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó sok ideje folyik már az olaj egy balesetezett, ott hagyott autóból Szolnokon – számolt be a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportál. Szélvédői betörve, ajtaja nyitva, eleje roncsolódva. 

A rendszáma is még rajta van, ezért beazonosítható lenne az üzemben tartó tulajdonosa. Az olajfolyástól természetkárosító, a helyi hírportál a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz fordult. 

Fotó: Mészáros Géza/szoljon.hu

A hatóság sajtóosztálya közleményében elmondta, hogy szeptember 5-én egy olyan közúti baleset történt a jelzett helyszínen, amely során egy autót hagyott hátra a baleset részese. A rendőrség rámutatott:

 a jármű elszállítása a jármű használójának, üzembentartójának a feladata.

Amennyiben a jármű balesetben érintett, de annak jogosultja úgy nyilatkozik a helyszínen, hogy a gépjármű elviteléről nem tud gondoskodni, ezért kéri a rendőrség intézkedését az elszállításra, akkor a rendőrség – a jármű jogosultja terhére – elszállíttatja azt.

Hivatalból a rendőrség akkor köteles intézkedni az elszállításról, amennyiben az eljárás során szükség van további szakértői vizsgálatra és ennek érdekében lefoglalja vagy visszatartja a járművet.

 De akkor is, ha a jármű közlekedési akadályt képez, illetve a közlekedés biztonságát veszélyezteti, vagy körözik azt.

Végül a jelenlegi helyzetre is kitért a közlemény: – A baleset okozója – aki egyébként nem a jármű tulajdonosa – a helyszíneléskor azt a nyilatkozatot tette, hogy a gépkocsi elszállításáról gondoskodik. Tekintettel arra, hogy ez a mai napig nem történt meg, a rendőrség hivatalos úton felszólítja a jármű tulajdonosát, hogy gondoskodjon az autó elszállításáról – zárult a levél.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.