Még a baloldali sajtónál is kiverte a biztosítékot Karácsony a prémiumok osztásával

A baloldali sajtó sem próbálta véka alá rejteni meglepettségét Karácsony Gergely főpolgármester mesés prémiumosztása kapcsán, főleg, hogy pont egy nappal azelőtt döntött a főpolgármester a kifizetésekről, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megemelte a vonaljegyek árát. A Magyar Nemzet cikke után egyébként Karácsony Gergely is elismerte, hogy kifizették a tízmilliós összegeket.

2023. 10. 05. 10:52
KARÁCSONY Gergely; TÜTTÕ Kata; KISS Ambrus
Budapest, 2023. január 25. Karácsony Gergely fõpolgármester, Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes és Tüttõ Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes (j-b) a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. január 25-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A lakájmédia most mégis azon pörög, hogy milyen busás jutalmat kaptak. Pedig nem jutalomról van szó, hanem prémiumról, amire azért jogosultak, mert teljesítették az ehhez szükséges konkrét vállalásokat – írta Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán magyarázkodásként, miután lapunk nyilvánosságra hozta, hogy titokban tízmilliós nagyságrendű prémiumokat osztott ki a BKK és a BKV vezetőinek. Úgy tűnik: Budapest első embere nem olvasta át a róla legtöbbször barátságos hangnemben író, baloldali sajtót, pedig csak a címeken kellett volna végigfutnia. 

A baloldali Telex is felfedezte az ellentmondást Karácsony Gergely intézkedéseiben.
A baloldali Telex is felfedezte az ellentmondást Karácsony Gergely intézkedéseiben. Forrás: Képernyőfotó/Telex.hu

Karácsony Gergely milliós prémiumokat adott a BKK és a BKV vezetőinek, miközben az önkormányzat rossz anyagi helyzetéről beszél”

– ezzel a címmel vette át lapunk írását a Telex. A kormánypártisággal nem vádolható RTL Klub is rámutatott a főváros ellentmondásaira, a televízió a drasztikus jegyáremelést emelte ki szalagcímben.

Karácsony Gergely milliós prémiumokat adott a BKK vezetőinek közvetlenül a jegyáremelés előtt

 – áll az RTL Klub online felületén.

A baloldali sajtónak is szemet szúrt tehát, hogy Karácsony Gergely ugyanakkor rendszeresen arról beszél, nagyon rossz anyagi helyzetben van a fővárosi önkormányzat. A városvezető szerint a Fidesz-kormány „büntetőpolitikája” miatt van nehéz pénzügyi helyzetben a főváros, ahonnan szerinte jóval többet vonnak el, mint amennyit az állam ad Budapestnek. Ezzel szemben közel tízmilliós prémiumok kifizetésekre mégis futotta a büdzséből.

Emlékezetes volt, hogy július 21-én a főpolgármester bejelentette: meg kell emelni a vonaljegy árát a kormány megszorításai miatt. Információink szerint ugyanakkor nem sokkal azelőtt engedélyezte három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető részére a milliós prémiumok kifizetését.

Mint megírtuk: Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat. Nem panaszkodhatnak a BKV-s vezetők sem. Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz- és trolibusz-üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 8,6 millió forintot zsebelhet be.

Karácsony döntött a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének prémiumáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76, míg Herczeg József kétmillió forint prémiumot kaphat.

Összesen 65 millió forintot fizet ki a főváros a cégvezetőknek.

Lapunk ma reggelre azt is kiderítette, hogy Mártha Imre is kapott prémiumot, csaknem nyolcmillió forint értékben. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.