Megvan a pontos dátum: ekkor érkezik az emelt nyugdíj

Az emelés visszamenőleg is jár a jogosultaknak, így közel félhavi többlet is érkezik novemberben.

Forrás: Infostart2023. 10. 01. 14:07
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy a nyugdíjasok kiegészítést kapnak a vártnál magasabb infláció miatt, ezt követően pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte a részleteket, amelyek szerint

év elejéig visszamenőlegesen 3,1 százalékkal emelik az ellátásokat.

– olvasható az Infostart oldalán.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt a döntés értelmében egy átlagos nyugdíj esetén, ami eddig 210 700 forint volt, a havi nyugdíjemelés összege 6532 forint. Novemberben visszamenőlegesen is kifizetik a nyugdíjasoknak az emelést, ami azt jelenti, hogy az októberi nyugdíjhoz képest átlagosan közel félhavi, egy átlagnyugdíj mellett 78 384 forintos többlettel számolhatnak a nyugdíjasok.

A november havi nyugdíjakat november 10-én, pénteken utalja a Magyar Államkincstár azoknak, akik a bankszámlájukra kapják a havi ellátmányt, míg aki postán kapja, az a megszokott időpont várhatja a kézbesítőt.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.