Orbán Viktor: Az idősek számíthatnak ránk!

„Közel félhavi nyugdíj-kiegészítést fizetünk az időseknek” – írta a Facebook-oldalán a miniszterelnök

2023. 10. 01. 10:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október elseje az idősek világnapja, ebből az alkalomból köszöntötte őket Orbán Viktor kormányfő, aki leszögezte: az idősek számíthatnak a kormányra.

„Közel félhavi nyugdíj-kiegészítést fizetünk az időseknek” – tette hozzá Facebook-bejegyzésében a miniszterelnök.

Csütörtöki bejelentésekor a miniszterelnök azt mondta, úgy tudják megőrizni a nyugdíjak értékét, ha nyugdíj-kiegészítést fizetnek. 

– Ezért novemberben átlagosan csaknem félhavi nyugdíjjal többet visz majd a postás – ismertette a miniszterelnök a kormány szerdai döntését.

A kormányfő emlékeztetett rá, hogy még 2010-ben megállapodtak a nyugdíjasokkal, hogy a nemzeti kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, garanciát vállalt arra, hogy nem fordulhat elő többé az, ami a Gyurcsány-korszakban történt, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól. 

Borítókép: Orbán Viktor a Belvárosi Polgári Szalon húszéves jubileumi találkozóján (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.