Mintegy 250 milliót költ médiamegjelenésekre a zuglói baloldali vezetés évente

Horváth Csaba balliberális polgármesternek nagyon fontosak a hírek. Fiala Jánosnak például óránként fizet nettó 268 ezer forintot a Zuglói Önkormányzat, hogy egy betelefonálós műsorban beszélhessen az ügyeiről.

Forrás: Metropol2023. 10. 10. 17:14
HORVÁTH Csaba; NIEDERMÜLLER Péter
Budapest, 2023. március 29. Horváth Csaba, az MSZP fõvárosi frakcióvezetõje, a XIV. kerület polgármestere (b) és Niedermüller Péter (DK), a VII. kerület (j) polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. március 29-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bőkezűen fizetnek a zuglóiak azért, hogy elolvashassák, megnézhessék vagy meghallgathassák a kerületükről szóló híreket. Horváth Csaba balliberális polgármester három különböző adásba vásárolta be magát havi nettó 953 ezer forintért a kerületi adófizetők pénzén – írja a Metropol.

HORVÁTH Csaba
Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője, a XIV. kerület (Zugló) polgármestere sajtótájékoztatót tart a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt a Városházán 2023. szeptember 27-én.
Fotó: MTI/Soós Lajos

Ezenkívül évi 219 millió forintért üzemeltetik az önkormányzat saját médiacégét, de külön megbízott végzi havi nettó 1,2 millió forintért az internetes közösségimédia-szolgáltatásokat is. Így nagyjából évi negyedmilliárd forintért készülnek el a Zuglóról szóló hírek.

 

268 ezer forintos órabér Fiala műsoráért

Fiala Jánosnál adta elő az MSZP-s Horváth Csaba, hogy szerinte bizonyos hírportálok úgy próbálják bemutatni, hogy nagy elmaradás van a másfél milliárd forintos EU-s támogatásból épülő zuglói ökoháznál, pedig a ház végre révbe ért. Igaz, a projekt már tavaly október 31-én lezárult, ám a lakók még mindig nem költözhettek be lakásaikba, Zugló polgármestere a Keljfeljancsi nevű internetes, betelefonálós adásban elmondhatta, hogy minden rendben van a beruházás körül. Elmondhatta és bármit el is mondhat ebben a műsorban anélkül, hogy bárki megkérdőjelezné, hogy igazat szól-e a szocialista polgármester,

Zugló önkormányzata ugyanis a kerületi adófizetők pénzéből havi nettó 268 ezer forintot költ arra, hogy hatvanpercnyi felületük legyen azt mondani, amit csak szeretnének.

 

Évi 219 millióból gazdálkodik a baloldal vezette önkormányzat médiacége

2020 márciusa óta újra van médiacége is Zugló önkormányzatának, méghozzá Jaksity Kata, a balliberális ATV egykori híradósa vezette Zugló Információs és Médiacsoport Kft., ami 2023-ban évi 219 millió forintot kapott a működésére. Ezért cserébe ők vállalják havonta a Zuglói Lapok nyomtatott önkormányzati kiadvány elkészítését és terjesztését, a Zugló.hu oldal tartalommal ellátását, és a Zglmédia.hu oldal teljes körű üzemeltetését. Itt, a Zglmédia.hu oldalon tért vissza például a képernyőre Jaksity Kata barátnője, Szily Nóra, aki 2015-ben visszavonult.

Szily szerződése elérhető a zuglói felületen, a cége hat, körülbelül 35 perces adás portrébeszélgetés szerkesztésére és műsorvezetésére szerződött az önkormányzat médiacégével, adásonként nettó 100 ezer forintért – írja a Metropol.

Szily Nóra is visszatért a képernyőre (Forrás: Metropol)

Ez jóval kisebb órabér, mint Fialáé, mégis jól tükrözi, hogy mennek a „haveri kifizetések” Zuglóban. Bár a médiacég végzi a Zugló.hu tartalomszolgáltatását, biztos, ami biztos alapon az önkormányzat havi potom nettó 1,2 millió forintért megbízta a Mentat Consulting Kft.-t, amelynek a feladata Zugló önkormányzata hangsúlyos képviseletének megteremtése a közösségi médiumokban.

 

Jut a Klubrádiónak és az ATV-nek is

A Klubrádióval is van szerződése Zuglónak, ők évi nettó 1,8 millió forintért 12 alkalommal biztosítanak a polgármesternek három-öt perces telefonos megszólalást a reggeli műsorukban, ezenkívül adnak még gálánsan harminc darab húsz másodperces reklámspotot is az önkormányzatnak. Horváth Csaba tehát havi nettó 150 ezer forintért beszélhet maximum öt percig a rádióban. Az ATV-ben havi öt alkalommal jelenhet meg, ez havi nettó 535 ezer forintjába kerül a zuglóiaknak – olvasható a Metropol cikkében.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról is, hogy lecsapott a rendőrség a szocialista ingatlanbotrány egyik gyanúsítottjára.

Borítókép: Horváth Csaba és Niedermüller Péter a Fővárosi Közgyűlés ülésén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.