Neonácinak tartott szervezet emberei okoztak botrányt egy zugligeti kilakoltatásnál

Rekordösszegű tartozása miatt lakoltatták ki H. Tibort egy önkormányzati tulajdonban álló zugligeti ingatlanból. A bérlő mintegy tizenhatmillió forinttal adós a kerületnek, rengeteg haladékot kapott az elmúlt három ciklusban. A helyhatóság közlése szerint a férfi tízévnyi bérleti díjat nem fizetett be az Árnyas úti bérlemény használatáért.

2023. 10. 02. 17:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szélsőjobboldalinak tartott szervezet képviselői keltek a 119 havi bérleti díjjal tartozó hegyvidéki bérlő, H. Tibor védelmére. A szervezet egyes tagjai verbálisan inzultálták az önkormányzatot képviselő női munkatársakat, akiknek a vélt származására is megjegyzéseket tettek – közölte a hegyvidéki önkormányzat, miután a végrehajtó intézkedett az Árnyas úti helyszínen.

Hozzátették: H. Tibor ellenállt a jogerős bírósági végzéssel érkező végrehajtónak, nem volt hajlandó átadni az önkormányzat tulajdonában álló ingatlan kulcsait. A Magyar Nemzet úgy tudja, a neonáci szervezet által verbálisan bántalmazott 

hivatali ügyintézők feljelentést tettek a kapitányságon ismeretlen tettes ellen becsületsértés és személyes adattal visszaélés miatt.

A kilakoltatott férfi ügyét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt önkormányzati tagjai is felkarolták, képviselő-testületi, illetve bizottsági üléseken többször felszólaltak H. Tibor érdekében, aki mellé végül egy neonácinak mondott szervezet is odaállt.

Az önkormányzat emlékeztetett: H. Tibor csere útján lett a nagy értékű, háromhektáros telken elhelyezkedő Árnyas úti ingatlan bérlője. Célja az volt, hogy tulajdonába kerüljön az ingatlan. Vételi törekvése azonban törvénybe ütközött, szándékát az önkormányzat meghiúsította. Emiatt H. Tibor viszonya megromlott a bérbeadójával.

– Hosszú évek pereskedése alatt az önkormányzat egymást váltó vezetői és képviselő-testületei mindvégig emberségesen és méltányosan jártak el vele szemben. H. Tibor az önkormányzati ciklusokat átívelő lakáshasználati „gyakorlata” során nem tett eleget a bérleti szerződéseiből folyó kötelezettségeinek – hangsúlyozta az önkormányzat. A két fél közti vita peres eljárások sorozatát, majd méltányossági új bérleti jogviszonyok létesítését, végül pedig végrehajtási eljárást eredményezett, melynek végén jogerős bírósági döntés született.

Az elmúlt években a hegyvidéki önkormányzat képviselő-testületi és bizottsági ülésein számos alkalommal tárgyalták H. Tibor és a hozzá hasonló tartozást felhalmozók ügyét. A testület 2021 nyarán arról határozott, hogy azoknak a bérlőknek, akik nem fizetik a bérleti díjat, 

felmondják a bérleti szerződést, viszont ha egy összegben kifizetik a tartozást, újra szerződést köthet velük az önkormányzat. 

Felmerült azonban, hogy sokan nem tudják egy összegben kifizetni a felhalmozódott tartozást, ezért új szabályként vezetnék be, miszerint ezek a bérlők új, kisebb lakást tudnának tovább bérelni, a tartozásukra pedig hosszú távú részletfizetési engedményt kapnának.

Jó szándéka jeléül egy évvel később két lakás bérbeadására is javaslatot tett az önkormányzat H. Tibornak, mert a tetemes tartozásai miatt felmondták a a bérleti szerződését. A testületi üléseken több alkalommal elhangzott: a bérlőt tájékoztatták a lehetőségről, azonban a feltételeket nem teljesítette.

Borítókép: Hegyvidéki önkormányzat (Forrás: Hegyvidek.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.