Rétvári Bence: Ez sohasem lehet alku tárgya

A szabadság és a függetlenség soha nem lehet alku tárgya, minden nemzedéknek ki kell vívnia, meg kell védenie Magyarország függetlenségét és szabadságát – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Forrás: MTI, Facebook2023. 10. 20. 18:45
Forrás: FB/Rétvári Bence
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár forradalmainkat leverték, mégis azok lettek a győztesek, akiket legyőztek, hiszen rájuk emlékezik, őket ünnepeli az ország – közölte a térség KDNP-s országgyűlési képviselője Rádon, ahol az 1956-os szabadságharc hőseit ünnepelte.

A nemzet szabadságáért, függetlenségéért minden nehézség ellenére szükséges és morálisan helyénvaló küzdeni emelte ki beszédében az államtitkár. A ma generációja szerencsésebb, mert csak megvédenie kell a függetlenséget és a szabadságot, de ezt a küzdelmet megspórolni senki nem tudja hangsúlyozta.

A ma generációja szerencsésebb, mert csak megvédenie kell a függetlenséget és a szabadságot, de ezt a küzdelmet megspórolni senki nem tudja

  közölte Rétvári Bence.

– A szabadság nem azt jelenti, hogy Magyarország megválaszthatja, hogy ki a gazdája, kihez igazodik. A szabadság nem a birodalomválasztás szabadsága, hanem függetlenség, szuverenitás, az, hogy a magyarok maguk döntenek saját dolgaikról. És nem abból választhatnak, hogy más döntéseit milyen mértékben hajtják végre, hogyan igazodnak hozzá, hanem csak és kizárólag a magunk szemszögéből, a magunk érdekéből, a magyarság, a 15 milliós magyar nemzet érdekében hozzuk meg a döntéseinket – zárta mondandóját Rétvári Bence.

Az államtitkár a közösségimédia-oldalán is hírt adott az eseményről.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Rétvári Bence)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.