Robbantással fenyegetőző férfit fogott el a TEK

Az ügyben a XV. Kerületi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indít eljárást.

2023. 10. 03. 10:51
null
Budapest, 2016. október 28. A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a VII. kerületi Szövetség utca egyik lakóházánál 2016. október 28-án, miután bejelentés érkezett arról, hogy egy lakónál fegyvert vagy annak utánzatát látták. A TEK munkatársai az ingatlanban elfogtak két férfit, akiket átadtak a kerületi rendõrkapitányság beosztottjainak. Az elsõdleges adatok szerint a férfiaknál airsoft-, vagyis szabadidõs célú, mûanyag golyót kilövõ fegyver volt. MTI Fotó: Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbantással fenyegetőzött egy férfi a főváros XV. kerületében hétfő este, a helyszínre a Terrorelhárítási Központ (TEK) embereit is kirendelték. A Ripost információi szerint miután a hatóság munkatársai lezárták a környéket, egy férfit elfogtak. A portál megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte, a kerületi rendőrkapitányságra október 2-án 18 óra 42 perckor 

egy XV. kerületi családi házban robbantással fenyegető férfiről érkezett bejelentés. – A férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével elfogták, majd a mentők rendőri kíséret mellett megfigyelésre kórházba vitték. A házat a tűzszerészek átvizsgálták, robbanóanyagot vagy robbantószert nem találtak. 

Az ügyben a XV. kerületi rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indít eljárást – közölte a BRFK.

Ismert, szeptember 20-án 19 óra körül egy körözött bűnöző Esztergomban gázrobbanást előidézve megölt egy TEK-es kommandóst, továbbá nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg. A férfi már előre felkészült a robbantásra: miután a a kommandósok megérkeztek a helyszínre, a túsztárgyaló pszichológus négy és fél órán keresztül győzködte a zavart férfit, hogy jöjjön ki, és hagyjon fel a fenyegetéssel. Eközben a kommandós egység tagjai elfoglalták a pozíciójukat a férfi elfogásához. 

Abban a pillanatban, amikor megindultak, a bűnöző meggyújtotta a benzint, az égés pedig berobbantotta a gázt, ami az időközben megnyitott gázpalackokból ömlött ki.


Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.