Rod Dreher: A nyugat-európai Orbán-ellenes hisztéria annyira abszurd

Az újságíró szerint mindenki megtapasztalhatja ezt, ha eljön Budapestre.

Forrás: Mandiner2023. 10. 30. 22:51
null
20210512 MN Budapest Rod Dreher író Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rod Dreher a The Critic című brit politikai és kulturális magazinban megjelent írásában azt taglalja: külföldi barátai sokszor kérdezik, hogy nem túlzottan konzervatív-e Magyarország. Holland barátai például azt feltételezték, hogy Magyarországon megverik az utcán a homoszexuálisokat.

Ez a jelenség inkább Hollandiában fordul elő, ahol valóban nincsenek biztonságban a homoszexuálisok a muszlimok miatt

– teszi hozzá cikkében Dreher, aki kiemeli: az elmúlt hetekben a zsidók számára is Magyarország a legbiztonságosabb ország Európában, ahol nincsenek agresszív, Hamász-barát tüntetések – számolt be a Mandiner.

Az amerikai újságíró felidézte, hogy 2018-ban egy sajtószabadsággal foglalkozó konferencia miatt Budapesten járt, ahol Orbán Viktor személyesen fogadta a külföldi újságírókat a Karmelita kolostorban, és készségesen válaszolt a kérdéseikre.

Arra számítottam, hogy Orbán egy durva diktátor lesz

 – írja Dreher, aki ehelyett egy 

nyitott, intelligens, angolul kiválóan kommunikáló politikussal találkozott.

2021-ben ismét Budapestre látogatott egy könyve miatt, és egészen lenyűgözte a város: szép, tiszta és biztonságos, pedig az utcákon alig találkozni rendőrökkel – jegyzi meg Dreher.

Hozzáteszi: meglepte, amikor egy magyarországi ellenzéki professzor azt mondta neki, hogy az egyetemi előadásain bármiről beszélhet. Dreher szerint Amerikában – míg a kormányt kérdés nélkül lehet szidni – sok egyetemről akár ki is rúghatnak, ha valamelyik „szent kisebbséget” kritizálod.

A korrupció az egyetlen vád, ami valamelyest igaznak bizonyul az Orbán-kormánnyal szemben, de ez szerinte sajnos minden posztkommunista országban jelen van, mégis csak Lengyelországot és Magyarországot veszik elő érte.

A nyugat-európai Orbán-ellenes hisztéria annyira abszurd, hogy én akit csak tudok, arra biztatok, hogy jöjjön el Budapestre, és győződjön meg a saját szemével

– írja Dreher.

Borítókép: Rod Dreher a Danube Institute vendégkutatójaként Budapesten (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.