Roncsteleppé tették az embercsempészek a déli határt

A bűnözők menekülés közben hagyják hátra autóikat, már most százával hevernek a roncsok a földutak mentén, tanyákon, elhagyott pajtákban.

2023. 10. 20. 8:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Száz méterenként egy roncsautó – nagyjából ez a látvány fogadja azokat, akik Szerbia felé veszik az irányt, a határhoz közeledve egymást érik az elhagyatott autók. A Szeged és Ásotthalom közötti állapotokra egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, aki a közösségi oldalán is megosztotta a fotókat.

Kerék és üveg sincs már ebben a roncsautóban. Olvasói fotó

A különös autók nem egy közeli autóbontóból származnak, hanem azoktól az embercsempészektől, akik Szeged és Ásotthalom között „ingáznak”. – Nem kérdés, hogy ezeket az autókat a rendőrök elől menekülő embercsempészek hagyják hátra – véli a fotó készítője, aki arról is beszámolt, Szeged városvezetését ez egyáltalán nem zavarja, és nekik a migráció sem jelent problémát.

A Facebook-bejegyzésre többen is reagáltak, azt írták, a földutak és az erdők is tele vannak magukra hagyott autókkal. Az ott élők szerint ez látvány pedig lassan megszokottá válik, naponta két-három friss autó kerül a „lerakóba”.

Ezért a mikrobuszért sem jön már senki vissza. Olvasói fotó

A határvédőknek nincs könnyű dolga. Bakondi György, Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója nemrég arról számolt be, hogy a magyar határon ebben az évben 157 200 határsértőt és 961 embercsempészt fogtak el, ami közel a duplája a tavalyelőtti számoknak.

– A tömeges, ismeretlen személyazonosságú emberek bűnözők által szervezett, erőszakos behatolás az unióba nem humanitárius kérdés, ahogyan azt Nyugat-Európában láttatni szeretik, hanem szuverenitási és belbiztonsági kérdés – mondta a főtanácsadó, kiemelve, hogy magyar kormány 2015 óta konzekvensen azt az álláspontot képviseli, hogy a tömeges illegális migráció nem jó dolog. – Számos tény mutatja, hogy az illegális bevándorlás és a bent lévő nagy létszámú muszlim népesség a táptalaja annak, hogy súlyos következményei legyenek a bevándorlásnak – húzta alá Bakondi György.


Borítókép: Roncsautó az árokban Szeged és Ásotthalom között (Olvasói fotó)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.