Simicskó: A keresztény-konzervatív kormányzat mindig kiemelt figyelmet fordít az idősek megbecsülésére

Simicskó István közleménye az idősek világnapja alkalmából.

Forrás: KDNP Kommunikáció2023. 10. 01. 12:02
Forrás: FB/ Simicskó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma van az idősek világnapja, ez alkalomból Szentkirályi Alexandra a kormány nevében köszöntötte az időseket. Ezután Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője is köszöntötte a Magyarországon élő időseket. A politikus közleménye szerint szüleink és nagyszüleink, az előttünk járó generációk a vállukon viselték a XX. század minden terhét, amelyet a világháborúk pusztítása, a romba dőlt ország újjáépítése, a diktatúrák, az elnyomatás és a nélkülözés okozott. 

– Kemény munkájuk, küzdelmük, szenvedésük és töretlen hitük nélkül ma minden bizonnyal rosszabb helyzetben lennénk. Nem lehetünk tehát elég hálásak mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket családjainkért, hazánkért, egy élhetőbb jövőért tettek. Felelősséggel tartozunk azért, hogy – akár a pandémia vagy a szomszédunkban dúló háború okozta gazdasági nehézségek idején is – kiszámítható és nyugodt életük legyen. Éppen ezért, a keresztény-konzervatív kormányzat mindig is kiemelt figyelmet fordít az idősek megbecsülésére és a róluk való gondoskodásra – fogalmazott a frakcióvezető. 

Simicskó szerint rendkívül fontos, hogy tisztes, emberhez méltó megélhetést, és egy ledolgozott élet munkáját elismerő megbecsülést biztosítsunk az idősek számára, hogy még sokáig velünk lehessenek. Nélkülözhetetlen tájékozottságukra, családot összetartó erejükre, szülői és nagyszülői segítő kezeikre alapozva pedig a fiatalabb generációk élete is minőségibb maradhat.

– Elkötelezettek vagyunk a nyugdíjak vásárlóértékének mindenkori megőrzésére, hogy soha ne térhessen vissza az az időszak, amikor a baloldal hibás gazdaságpolitikája miatt elvették a 13. havi nyugdíjat is a szépkorúaktól –emlékeztetett Simicskó István. 

–  Ránk számíthatnak az idősek, mert tudjuk, hogy a sikeres magyar jövő alapjait ők rakták le évtizedek munkájával és kitartásával! Az egész társadalomnak szüksége van élettapasztalatukra, bölcsességükre, egymást gazdagító jelenlétükre – zárta közleményét a frakcióvezető. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Simicskó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.