Szanyi Tibor beszólt Gyurcsányéknak

Ha a programjukban azt hirdetik, hogy fizessenek a gazdagok, akkor legyenek ők az elsők, akik ezt megteszik, utalt a DK-sokra Szanyi.

Forrás: ATV2023. 10. 05. 19:09
KUNHALMI Ágnes; SZANYI Tibor
Budapest, 2018. október 3. Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselõje felszólal a Sargentini-jelentésre reagáló határozati javaslat vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. október 3-án. Balról Kunhalmi Ágnes, az MSZP parlamenti képviselõje. MTI Fotó: Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heves vitába fordult a beszélgetés az ATV műsorában, miután Szanyi Tibor a többi szereplőnek elkezdte erélyesen bizonygatni, hogy Magyarországon igenis reális elvárás lenne az ezereurós minimálbér. A vita abból bontakozott ki, hogy az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (Iszomm) pártelnöke felszólította a Demokratikus Koalíció (DK) politikusait,

ha a programjukban azt hirdetik, hogy fizessenek a gazdagok, akkor legyenek ők az elsők, akik ezt megteszik.

Szanyi Tibor határozottan állította, hogy ő akár ott helyben képes lett volna papíron bebizonyítani a számításaival, hogy Magyarországon is járna az embereknek az ezereurós, vagyis a körülbelül 400 ezer forintos minimálbér. A beszélgetésben részt vevő másik három újságíró a vállalkozások példájával próbált vele vitába szállni, mondván, nem tudna mindegyikük ilyen bért megfizetni alkalmazottainak. 

Szanyi Tibor egyre emelkedő hangnemben a szomszédos országokat hozta fel példának, de vitapartnerei rámutattak: nem lehet velük a magyar gazdaságot összehasonlítani, szerintük teljesen más működésről van szó.

Borítókép: Szanyi Tibor (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.