„A baloldal nincs a helyzet magaslatán, ez képeződik le a helyi szinteken is”

Szombathy Dénes Gyula fideszes jelölt nyerte a pesterzsébeti időközi választást.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 14:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon fontos győzelmet arattunk egy olyan körzetben, ami harminc évig baloldali kézben volt, ezért a vereség miatt a baloldal szétesése várható. Ők maguk is meglepődtek az eredményen – mondta el lapunk megkeresésére Szombathy Dénes Gyula fideszes önkormányzati képviselő.

 

Mint ismert, a Fidesz színeiben induló Szombathy Dénes Gyula nyerte a XX. kerületi időközi önkormányzati választásokat. Szombathy 543 szavazattal, 51,8 százalékos eredménnyel nyert. Az ellenzéki pártok, vagyis a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és Párbeszéd közös jelöltje, Jurák Tamás 456 szavazatot kapott. 

Szombathy szerint a nagypolitika szempontjából is fontos győzelem született, hiszen az év utolsó időközi választásán még sikerült egy körzetet behúzni, javítani az egyenleget – fogalmazott lapunknak. A politikus elmondta, a kerületben a baloldal szétesett, Nemes László volt baloldali alpolgármester taxikártyás sikkasztási ügye is rombolta az esélyeiket, a DK és az MSZP pedig nagyon nehezen tudott megegyezni a jelöltállítás során. 

A választókerület öt körzetből áll, a baloldal jelöltjének csak a saját körzetét sikerült megnyernie 12 százalékkal, Szombathy a sajátjában 24 százalékkal nyert. 

A helyi választásba beleszól a nagypolitika, a baloldal országos szinten sincs a helyzet magaslatán, ez képeződik le a helyi szinteken is – hangsúlyozta Szombathy. – A baloldal Pesterzsébeten is a szankciók mellett állt ki, míg mi mi az emberekkel együtt azt mondtuk, elég volt az értelmetlen szankciókból – nyomatékosította a képviselő.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a pesterzsébeti baloldal a mai napig nem mondatta le az antiszemita botrányba keveredett jobbikos képviselőjüket, Juhák Tamást és a vagyonát eltitkoló, taxikártya-ügybe keveredett DK-s képviselőt, Nemes Lászlót sem. Szombathy hozzátette, hatalmas munka áll Pesterzsébeten az időközi választáson aratott győzelem mögött, számos fejlesztést vitt véghez a frakció az utóbbi időben, ami szintén hathatott a választókra. 

– A baloldal biztosan megijedt a mostani kudarctól, és nagyon komoly harcokra számítunk a 2024-es önkormányzati választásra fordulva, a feszültség érezhető lesz, ahogy eddig is, de egy biztos, mi békét és biztonságot szeretnénk a kerületben – zárta a képviselő. 

A pesterzsébeti időközi választás előzménye, hogy a baloldal pártjai az utolsó pillanatig vitatkoztak azon, hogy kit indítsanak az időközi választásokon. A hivatalosan a hatpárti összefogás színeiben induló jelölt, Jurák Tamás mellett egy volt jobbikos, egy MSZP-közeli és egy Iszomm által támogatott jelölt is indult.

 

A választásokat azért kellett kiírni, mert 2022. szeptember 27-én elhunyt Komoróczy László, aki a képviselői tisztségét 18 éven keresztül töltötte be az MSZP színeiben.

Borítókép: Szombathy Dénes Gyula az időközi választáson (Forrás:Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.